1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ucuz baklavadan uzak durun
Ucuz baklavadan uzak durun

Ucuz baklavadan uzak durun

Ramazan'ın gelmesiyle tatlıya talep artarken, ucuz baklava uyarısı geldi.

A+A-

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, ucuza satılan baklavalarda yüzde 100 sahtekarlık olduğunun vatandaşlarca mutlaka idrak edilmesi gerektiğini söyledi.

FISTIK YERİNE BEZELYE, CEVİZ YERİNE LEBLEBİ TOZU

Bazı merdiven altı imalatçıların, ürettikleri baklavayı çok ucuza piyasaya sürdüğünü ve vatandaşların bu tür ürünlere rağbet gösterdiğini aktaran Dinç, şunları kaydetti: "Baklava için kullanılan malzemelere bakıldığında kilosunun en az 20-25 lira civarında olması gerekirken, 5-6 liraya baklava satılıyor. Kilosu 5-6 lira olan baklavalarda tereyağı yerine margarin, fıstık yerine öğütülmüş bezelye, ceviz yerine de leblebi tozu kullanılıyor.
Şeker yerine ise mısır şurubu kullanıldığını biliyoruz."

DONDURMAYA DA DİKKAT

Bunun sadece baklava için geçerli bir durum olmadığını, kilosu 3.5 liraya dondurma, 4 liraya sucuk satıldığını anlatan Dinç, "Ham madde fiyatlarına bakıldığında bir sahtekarlık olduğu barizce görülüyor" dedi.

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.