1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ultrAslan: Biz F.Bahçe Cumhuriyeti'yiz ne demek
ultrAslan: Biz F.Bahçe Cumhuriyeti'yiz ne demek

ultrAslan: Biz F.Bahçe Cumhuriyeti'yiz ne demek

ultrAslan, 58. madde ve Fenerbahçe başkan vekili Nihat Özdemir'in açıklamaları hakkında basın duyurusu yayınladı.

A+A-

İşte sarı kırmızılı taraftar grubunun bildirisi:

"3 Temmuz tarihinden itibaren yaşanan süreci; ahlaklı olmak, vicdan sahibi olmak, zor durumda olana bir tekme daha vurmamak, fırsatçı olmamak ve sahip olduğumuz GALATASARAYLILIK duruşu ve kültürü adına sessizlikle takip ettik. Ancak, yavuz hırsızın ev sahibini bastırmaya çalıştığı bu noktada, oynanan bu orta oyunu; trajikomik ve sonuçları Türk sporuna ahlak ve etik değerler açısından çok ciddi zararlar vereceği ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ; ”Ben sporcunun zeki ,çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” deyişiyle tam zıt bir hale dönüşmesi endişesiyle; bu açıklamayı yapmamız kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir.

FENERBAHÇE CUMHURİYETİ’NE GÖNDERME

Kökleri yüz yılı aşan büyük camiaların, bugüne kadar getirdikleri bu tatlı rekabet ve daha başarılı olabilme çabaları muhakkaktır ki; Türk sporuna çok büyük bir vizyon ve ivme kazandırmıştır.

Unutulmamalıdır ki, son senelerde bireylerin şahsi çıkarları,hırsları ve egoları, ”Biz cumhuriyetiz, biz tek büyüğüz, biz ve diğerleri” gibi söylemleri bağlı oldukları kulüpleri sevilmeyen ve antipatik bir hale dönüştürdüğü gibi ; masum ve sadece renklere aşık olan taraftarları da bu psikolojiye sürüklemiş, kin ve nefret tohumları ekmiştir. Bu zihniyet, camiaların bu güzide dostluğuna zarar vermektedir. Ve ne yazık ki; bireylerin yaptığı hatalar ayyuka çıkmış ve sporun temel ilkeleriyle tezat davranışları tüm kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir.

BİZ ANCAK KUPAMIZLA ÖVÜNÜRÜZ

Üzülerek görüyoruz ki, sadece gündemi değiştirmek adına daha önceki senelerde de istifa ederek ve farklı yollarla yapıldığı gibi şimdi de amacı sadece spor yapmak ve sporda başarılı olmak olan kulüpler,anlam veremediğimiz bir şekilde borsa değerleriyle mukayese edilmek istenmektedir. Amaç spor yapmak olmasa, kulüp isimlerinin sonunda Spor Kulübü ibaresi yerine ” ………. Bankası …………Factoring Hizmetleri” olması daha makul olurdu. Kaldı ki; kulübümüzün sahip olduğu bir tek arazi ve dünyada emsali olmayan bir küçücük adanın varlığını sizlere hatırlatmanın yeterli olduğunu düşünmekteyiz. Ancak biz, müzemizde bulunan yerel ve uluslararası kupaları kendimize övünç kaynağı olarak görmekteyiz ve sizlerle bu kriterler üzerinden yarışmak niyetindeyiz.

TFF İŞİ ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI

3 Temmuz’dan bugüne kulübümüzün olaylar karşısındaki net duruşu hiç değişmemiştir. Ancak şimdi soruyoruz; çok değil daha 30 gün önce 58.madde değişmezse Türk futbolu batar diyenler, şimdi neden 58. madde değişmesin demektedirler? Eğer Türk futbolu, 20 milyon Fenerbahçe taraftarı dekoder satın almadığı takdirde batıyorsa, 25 milyon GALATASARAY taraftarı dekoderlerini iade ettiği takdirde batmaktan kurtulur mu?
Yaşanan süreçte TFF özerk yapısıyla, krizi ivedi bir şekilde sonuçlandıramamış ,”geciken adalet, adalet değildir” deyişi ile ivedi karar alamamış ve bu krizi daha da içinden çıkılması imkansız hale dönüştürmüştür. Ortada bir suç var ise, bu suça ne ceza verileceğinin kararını yine bu suçu işleyen kulüplerin yöneticilerinin çoğunluğuyla oluşmuş bir heyete sormak ; ne kadar etik ve adaletlidir?

Oyun oynanırken kural değiştirmek, belki maddi yapıda oluşacak çöküşleri kurtaracak, ancak, sporu spor yapan ahlaki değerleri büyük bir çöküntüye uğratacaktır ve olaylarda adı geçen kulüpler bu lekeyi var oldukları sürece sırtlarında taşıyacaklardır.

Biz diyoruz ki;

Suçlu olanlar sonuçlarına katlansınlar ve cezalarını çeksinler. Yeniden, tertemiz ve“biz tek büyüğüz, cumhuriyetiz” zihniyetinden arınarak, yüzyılı aşan bu ezeli rekabet ve ebedi dostlukta ayrılmaz bir bütünün iki parçası olduğumuzu hiçbir zaman unutmayarak bu rekabete yeniden hayat versinler.

Daha önce de kamuoyuna sorduğumuz gibi ; şimdi de siz Türk sporunu yönetenlere soruyoruz…

ATATÜRK SPORCUNUN ZEKİ, ÇEVİK VE AYNI ZAMANDA AHLAKLISINI SEVİYOR; YA SİZ ?

ultrAslan

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.