1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. VAN’A EN BÜYÜK YARDIM BAŞKENT’TEN
VAN’A EN BÜYÜK YARDIM BAŞKENT’TEN

VAN’A EN BÜYÜK YARDIM BAŞKENT’TEN

Van’a 50 TIR dolusu 1240 ton gıda maddesi gönderileceğini söyledi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçe,

Van’a 50 TIR dolusu 1240 ton gıda maddesi gönderileceğini söyledi.

        Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarını bu konuda seferber ettiğini belirterek, belediye şirketlerinin karlarının bir bölümünü de Van’a göndereceklerini kaydetti. İlk aşamada ANFA Şirketi’nin 1 milyon liralık karını Van depremzedeleri için vereceğini belirten Başkan Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Van ve Erciş ayağa kalkıncaya kadar yardımlara devam edecek” derdi.

         Beyazıt Öztürk’ün sunumu ve Kanal D, ATV, Star TV, Fox TV, NTV, Kanaltürk, CNN Türk, Beyaz TV, A Haber, Kanal 24, Power Türk, Fenerbahçe TV ve Beykent Üniversitesi televizyonları ile Radyo D, Radyo Moda ve Radyo CNN Türk’ün ortak yayınıyla gerçekleştirilen  “Van için Tek Yürek” isimli yardım kampanyası programına telefonla katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 7.2 büyüklüğündeki deprem felaketiyle zor günler geçiren Van’a yapılan ve yapılacak olan yardımları anlattı.

            Büyükşehir Belediyesi olarak, ilk dakikalardan itibaren Van’ın ve Vanlıların yanında olduklarını belirten ve sözlerine deprem felaketinin ardından hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar dileyerek başlayan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

            “Türkiye’nin belli başlı televizyonlarının bir araya gelip böyle müşterek bir yayın yapması ve böyle bir kampanya başlatması mükemmel bir olay…

            Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bizim ilk günden itibaren bir takım teşebbüslerimiz oldu. Önce kurtarma ekibimizi gönderdik. 4 kişiyi enkaz altından canlı çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunların yanında da acil olan ihtiyaçların karşılanması için Erzurum’dan 12 kamyon su gönderdik. 9 bin battaniye gönderdik. Ayrıca tüm bunların yanında, bölgede ilk gün yaşanan ekmek sıkıntısı için Anadolu Jet’in fedakarlığı ile 90 bin ekmeği uçakla oraya gönderdik. Hemen ertesi gün 40 ton gıdayı da yine bölgeye ulaştırdık.”

 

-BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN KARLARI VAN’A

 

Sözlerine deprem felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışan Van’a yapılacak yardımlara değinerek devam eden Başkan Melih Gökçek, “Bu arada da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan şirketler, bu seneki karlarından büyük bir kısmını Van’a vermeyi kabul etti. İlk olarak da Büyükşehir Belediyesi şirketi olan ANFA, 1 milyon lira karını Van’a bağışladı” dedi.          

 

-1240 TON GIDA DAHA GÖNDERİLİYOR

 

            Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlarının bununla da sınırlı kalmayacağını ve yeni bir hazırlık içerisinde bulunduklarını kaydeden Başkan Gökçek, yapılacak 1240 tonluk yeni yardıma ilişkin de şunları söyledi:

            “1 milyon 240 bin kilogram gıda maddesini daha göndereceğiz.  62 kilogramlık kolilerde olan bu miktar, 20 bin aileye yetecek kadar gıda demektir. Kızılay vasıtasıyla direkt olarak göndereceğiz. Yani 1240 ton gıda maddesi. Bu gıda maddeleri 5 kişilik bir aileyi normal şartlarda yaklaşık 2 ay süresince doyurabilecek gıda maddeleridir. Aynı zamanda da temizlik malzemeleri de var. Tabi biz bunu burada bırakacak değiliz. Van ve Erciş ayağa kalkıncaya kadar Ankara bu yardımlara devam edecek. 

            Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, Ankara’dan yapılan tüm yardımlar Ankara halkının Vanlılara yapmış olduğu yardımlardır. Yani Ankaralıların vergilerinden alınan yardımlardır. Bize bu fırsatı verdikleri için Ankaralılara da teşekkür ediyorum ve Van’ın bu yaralarının bir an önce sarılmasını diliyorum.”

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.