1. HABERLER

  2. Yöresel Ürün Pazarı Hizmete açıldı
Yöresel Ürün Pazarı Hizmete açıldı

Yöresel Ürün Pazarı Hizmete açıldı

Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı’nın kendisine has yöresel ürünlerini tanıtmak ve satmak için ‘Hünerli Ellerden Yöresel Ürün Pazarı’nı hizmete açtı.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı’nın kendisine has yöresel ürünlerini tanıtmak ve satmak için ‘Hünerli Ellerden Yöresel Ürün Pazarı’nı hizmete açtı. Yöresel Ürün Pazarı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde her Perşembe günleri açık olacak.

Ürün Pazarı’nın açılışını Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Tuncer, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya gerçekleştirirken, açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi.

Açılış konuşmasını Başkan Odabaşı yaparken, Odabaşı; “Bugün burada açılışını yaptığımız Yöresel Ürün Pazarı’nda Gölbaşılı hanımlarımız el emeği göz nuru yaptıkları ürünleri satma imkânı bulacak. Bu pazarın Gölbaşı halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılar ürünlerin sergilendiği stantları gezerken, ürünler hakkında da hanımlardan bilgi aldılar.

Yöresel Ürün Pazarı’nda, köyde yaşayan vatandaşların ya da şehir içerisinde üretime katkı sağlayan insanların bahçelerinde ve tarlalarında yetiştirdiği sebze-meyveler, bazlama-gözlemeler, baharatlar, iğne oyaları, takılar, el emeği göz nuru katılarak hazırlanan hediyelik ve çeyizlik eşyaların yanı sıra tatlılar ve lezzetli yiyecekler de satışa sunuldu.

Yöresel Ürün Pazarı ilk etap da haftanın Perşembe günleri halka açılacak olurken, daha sonrasında yoğunluğa bakılarak haftanın diğer günleri de açılabilecek.

BU BAŞLANGIÇ

Konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Banu Revan, Yöresel Ürün Pazarı için ilk adımı attıklarını belirterek, “Bu henüz başlangıç. Şuanda bu pazara katılımın ne ölçüde olacağını tespit etmek amacındayız. Talebe ve yoğunluğa göre de Pazar da bir takım değişikler olacaktır. Önemli olan başlamaktı. Bundan sonra da bu pazarın daha geniş kitlelere hitap edebilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İlerleyen zamanlarda ürün Pazarı’nın kapsamının genişletilmesi ve daha içerikli olması için de çalışmaların yapılacağı bildirildi.

fotogalari.20111124173201.jpg

Bu haber toplam 1946 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.