1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. 10 binler demokrasi nöbetinde
10 binler demokrasi nöbetinde

10 binler demokrasi nöbetinde

Başkent'te demokrasi nöbeti, onbinlerce Başkentli'nin katılımıyla devam ederken, Kızılay Meydanı da her geçen gün giderek kalabalıklaşıyor.

A+A-

Demokrasi nöbetine, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve binlerce Ankaragücü taraftarı katılarak destek verdi.

Her gece Başkentlilerle demokrasi nöbetinde bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, meydandakilere, “Nasılsınız cengaverler, yiğitler, bacılar nasılsınız?" diye seslendi.
 

 Demokrasi nöbetinin devam ettiğini belirten Başkan Gökçek,  "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımı ziyarete gittim. Sizin adınıza 1 saatten fazla hasret giderdim. Bana tekrar tekrar ‘Nasıl gidiyor Kızılay?’ diye sordu.  'Cumhurbaşkanım, seyredemiyorsunuz belki. Her gün Kızılay’a gelenler daha da çoğalıyor’ dedim. ‘Selamımı söyle’ dedi. Selamını getirdim. Vallahi buradan söylüyorum ki medya da duysun, dünya da duysun, morali bomba gibiydi. Böyle bir lideri Cenab-ı Allah bize bahşetti. Allah ona uzun ömür versin”şeklinde konuştu.

 

-GÖKÇEK : “BU ASKER, BİZİM ASKERİMİZ"

Başkan Gökçek, Türkiye’de darbe döneminin sona erdiğini ifade ederek, "Bütün Türkiye herkes bunu duysun. Bu FETÖ’nun köpekleri, özellikle şerefli ordumuzla bizim aramızı açmak için özel provokasyonlar yapıyor. Özellikle kıtalarda şerefli komutanlarımızı tahrik etmeye çalışıyor. Bu ordu, bizim ordumuz. Bu asker, bizim askerimiz. Bizi, şerefli ordumuzdan koparamazlar. O şerefli ordumuzla biz gurur duyuyoruz. O şerefli ordumuzla biz yine yurdumuzu koruyacağız” diye konuştu.
 

-CAN DÜNDAR'A TEPKİ GÖSTERDİ

 

Provokasyonların sadece yurt içinde değil, yurt dışında da yapıldığını belirten Başkan Gökçek, “Bir adam var Can Dündar. Bugün İngiliz Gazetesi’ne beyanat vermiş, ‘Halk, tekbirler getirerek askeri linç etti’ demiş. Hadi oradan hain kaçak. 248 kişiyi kim şehit etti, kim öldürdü? Caniliği kim yaptı? O caniyi yakalayıp da orada dövmenin adını linç diye nasıl koyuyorsun? Bu ne hainliktir” sorularını yöneltti.

İdam konusuna da değinen Başkan Gökçek, şunları söyledi :
 

“Efendim, idam yapamazsınız. Niye? İnsan haklarıymış. Amerika’da yok mu insan hakları? Onlar niye idam yapıyor? 248 şehit verdik. Elbette bu millet bunun hesabını soracak. Amerika idam ediyorsa bizde de idam haktır işte o kadar”

-"YABANCI BASIN, PROVOKASYON YAPIYOR"
            Türkiye’de Alevi-Sünni çatışması çıkarılmak istendiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, yabancı basının da bu konuda provokasyon yapmak istediğini belirterek, şunları söyledi:
 

Bakın dün BBC muhabir göndermiş, 'Muhaliflerin sesini duyurun' demiş. Malatya’ya göndermiş. Özellikle Malatya’da Alevi-Sünni çatışması çıkartmaya, tahrik etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de Alevi-Sünni kardeştir. Bizi bölemezler ama alçaklar hep bu tür hainliklerden medet umuyorlar. Dün bu konuda 3-5 tane tweet attım, bir de baktım ki bugün BBC Türkiye de karşılığında hemen bir müspet haber yaptı. Türkiye’de Alevi-Sünni çatışmasını değil, Alevi-Sünni kardeşliğini pekiştireceğiz.”

Başkan Gökçek, İngiliz Daily Express Gazetesi’nde de "Trabzon’da ve Malatya’da halk kiliselere saldırdı" şeklinde haber yapıldığını belirterek, "Şu alçaklığa bakın. Biz bütün dinlere saygılıyız. Onlara bir saldırı olduğu zaman önleyecek olan, Türk demokrasisidir” diye konuştu.
 

 

Türkiye’de şu an tek tehlikenin suikast tehlikesi olduğunu vurgulayarak, “Ama böyle bir şey olursa, bu devlet, bu millet bu kadar büyük ki, bunları onların yanına koymaz. Onların şehir eşkıyalarının liderleri de bunun cevabını alacaklarını bilirler” dedi.

Demokrasi nöbetlerinin devam edeceğini kaydeden Başkan Gökçek, “Demokrasi mücadelemiz devam ediyor. Meydanları önümüzdeki hafta da dolduracağız. Yine otobüsler bedava, metrolar bedava” diye konuştu.
 

-BABACAN: "ANKARA, TBMM VE MİLLETİN İRADESİNE SAHİP ÇIKTI"

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da Ankara’nın 15 Temmuz gecesi destan yazdığını belirterek, “Bu destan, bir demokrasi destanı, bir kahramanlık destanı. Ankara, TBMM ve milletin iradesine sahip çıktı. Teşekkürler Ankara. Bu millet, kahraman millet. Bu millet, sağduyusu yüksek millet” diye konuştu.
 

Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı da iman gücünün önemini vurgulayarak, şehitler için dua okudu. Kuran tilavetinin yapıldığı ve Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın marşlarının yer aldığı demokrasi nöbetinde, darbe gecesi tankların önüne çıkan vatandaşlarla ilgili VTR gösterisi ve Osman Gökçek’in, darbe girişimi gecesi Beyaz TV

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.