1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Abdullah Gül Silvan saldırısı için uyarmış
Abdullah Gül Silvan saldırısı için uyarmış

Abdullah Gül Silvan saldırısı için uyarmış

Gül'ün istihbarat ve güvenlik bürokratlarını “Aman her zamankinden daha dikkatli olalım” şeklinde uyardığı ortaya çıktı

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 13 askerin şehit olduğu PKK saldırısından bir gün önce görüştüğü güvenlik ve istihbarat birimlerinin yöneticilerine, "Aman her zamankinden daha dikkatli olalım. Yıllar önce yaşanan ve bir günde 33 eri şehit verdiğimiz müessif olay gibi her şeyi sıfırlayan vahamette bir gelişmeyle karşılaşmayalım" dediği belirtildi.

HEPSİYLE AYRI AYRI GÖRÜŞTÜ

Zaman Gazetesi Yazarı Fehmi Koru, Gül ile geçen hafta çarşamba günü yani PKK saldırısından yalnızca bir gün önce yaptığı görüşmeyi kaleme aldı. Koru'nun aktardığı bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Gül, o gün İçişleri Bakanlığı, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Huber Köşkü'nde ayrı ayrı görüştü. Ancak bu görüşmeler Gül'ün resmi programında yer almadı. Bürokratlarla yaptığı görüşmelerin ertesi günü Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Çankaya Köşkü'nde randevusu olan Gül, endişelerini onlarla da paylaşacağını dile getirdi.

SEBEBİ 'ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ'

Abdullah Gül, PKK saldırısından önceki akşam, "Eğer gelişmeler endişelerim istikametinde yaşanırsa, sebebi, anayasa değişikliği sürecinin baltalanmak istenmesidir..." ifadesini de kullandı. 1993 yılında Turgut Özal'ın liderliğinde Kürt sorununa dair "açılım" politikası gündeme gelmiş, ancak 33 askerin şehit olduğu PKK saldırısı, sürecin rafa kaldırılmasına yol açmıştı. 1993 yılındaki saldırı da PKK'nın "ateşkes" ilan ettiği bir dönemde yaşanmıştı.

Bu haber toplam 1773 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.