1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ali İhsan Güçlü'den Kerbela mesajı
Ali İhsan Güçlü'den Kerbela mesajı

Ali İhsan Güçlü'den Kerbela mesajı

İnsani Değerler Hareketi Derneği Başkanı Ali İhsan Güçlü “Kerbela, Hz. Hüseyin ve Ehli Beyt’in zalimin zulmüne kıyamının en büyük örneğidir” dedi.

A+A-

Ali İhsan Güçlü Muharrem Ayı ve Kerbela hadisesi ile ilgi olarak yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

“İslam tarihinde yaşanmış bazı acılar vardır ki bugün acısı halen yüreklerimizi yakıp kavurmaktadır. Bu matem dolu hüzünlerimizi hiç zaman aklımızdan çıkarmamak hatta bizlere unutturmaya çalışanlara asla fırsat vermemeliyiz. Zira bu tür hadiseler zalimlerin ne kadar alçabildiğinin ve insanlıktan nasıl sıyrıldıkların tarihe resmedilmiş ibret vesikalarıdır. 

Muharrem ayının 10. Gününde Kerbela’da yaşanan canice katliam İslam tarihimizde yaşanmış bu ibret vesikalarından biridir. Hz. Hüseyin ve Ehli Beyt’in onurlu ve dik duruşunun bizlere miras kaldığı ve Yezid ile zihniyetinin o günden sonra mahşeri vicdanda lanetlendiği gündür. 


Kerbela; adalet, özgürlük, cesaret ve adamlık namına taraf alan Hz. Hüseyin ve Ehli Beyt Büyüklerinin Yezit ve zihniyetine karşı verdiği mücadele neticesinde tarihe nakşedilen hüzün ve matem dolu bir hadisedir. 


Kerbale, esfele safilini kuşanmış zalimlere karşı iman kuvveti ile dik durarak dümdüz doğru istikamette kahramanca mücadele veren Hz. Hüseyin ve Ehli Beyt’in yeryüzünde haksızlığa susan dilsiz şeytan olmaktansa şerefli bir tavırla şehit olmayı göze aldığı bir örnek duruştur. Haksızlık ve hukuksuzluğa karşı duran ve mücadele eden insanların için bir kilometre taşıdır. 


Günümüzde Yezid zihniyetler halen fitne ve kaos peşinde koşmaktadır. Muharrem ayında Ankara ve İstanbul’daki Alevi derneklerine provokasyon dolu saldırılar yapılmıştır. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz ve inanıyoruz ki, Anadolu insanının irfanı bu tezgahları boşa çıkaracaktır. 


Bu vesileyle Muharrem Aynanın 10.Gününde Kerbela’da susuz bırakılarak kalleşçe şehit edilen Hz.Hüseyin ve Ehl-i Beyt’i hüzün ve rahmetle anıyoruz. Yurdun dört bir yanında tutulan Muharrem oruçlarını Rabbimizin kabul etmesini diliyoruz.”

Bu haber toplam 2148 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.