1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Almanya Mehmet'in işlediği cinayeti konuşuyor
Almanya Mehmet'in işlediği cinayeti konuşuyor

Almanya Mehmet'in işlediği cinayeti konuşuyor

Türk asıllı Mehmet Yıldırım eski eşi ile ailesinin bulunduğu otomobile kurşun yağdırdı.

A+A-

Almanya, Türk asıllı Mehmet Yıldırım'ın sokak ortasında işlediği korkunç cinayeti konuşuyor. Yıldırım önceki gün sabah saatlerinde içinde eski eşi ve ailesinin de bulunduğu bir arabaya ateş açarak kayınvalidesini ve baldızını öldürdü.
Korkunç olay Berlin'in Türklerin yoğunlukta bulunduğu Wedding mahallesinde meydana geldi. Yıldırım, eski eşi ve ailesi bölgedeki yabancılar dairesinin otoparkından çıkarken onları köşeye kıstırdı. Eski eş Feride Çaçan (24), annesi Nevin, erkek kardeşi Ferit, kızkardeşi Leyla ve ismi açıklanmayan küçük bir çocuk ile aynı araç içinde ilerlerken, Yıldırım bir anda otomobilin önünde belirdi.

SADECE 4 AY EVLİ KALMIŞ

Önce direksiyondaki Ferit Çaçan'a iki el ateş eden Yıldırım onun öldüğünü düşünüp arabanın etrafında dönmeye başladı. Arkada oturan Feride, Nevin ve Leyla Çaçan'a da ateş eden Yıldırım eski kayınvalidesinin olay yerinde ölmesine sebep oldu. Kızkardeş Leyla ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ağır yaralanan eski eş Feride ve kayınbirader Ferit Çaçan tedavi altına alındı. Sokak ortasında yaşanan vahşete şahit olan görgü tanıkları Yıldırım'ın ateş ederken oldukça sakin göründüğünü dile getirdi. Aracın etrafında dolaşarak ateş eden Yıldırım'ın attığı kurşunların çevredeki ev ve arabalara da isabet ettiği belirtildi. Olay yerinden yaya olarak kaçan katil zanlısının halen polis tarafından tüm Almanya'da arandığı açıklandı. Yıldırım'ın cinayeti, sadece 4 ay evli kaldığı eski eşinin yeni bir evlilik yapması yüzünden işlediği öne sürüldü.

'RAHAT RAHAT KAÇTI'

Bir polis memuru Alman Bild gazetesine, "En az yedi kez ateş etmiş" diye konuştu. Alman thelocal.de adlı internet sitesine konuşan bir görgü tanığı ise "Olayı görünce şok geçirdim. Silahlı adam hiç kimsenin engeline takılmadan rahat rahat koşarak kaçtı" dedi.

2005 yılında Hatun Sürücü (25) adlı kadının, "Alman kadınları gibi yaşadığı" gerekçesiyle Berlin'de erkek kardeşi tarafından öldürülmesiyle namus cinayeti ülke gündeminde geniş yer bulmuştu. Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre de, 1996 ila 2005 yılları arasında işlenen 122 namus cinayeti zanlısından 76'sının Türk olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu haber toplam 2740 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.