1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ayakta alkışladılar
Ayakta alkışladılar

Ayakta alkışladılar

. Öğrenciler tarafından sunulan gösteriler vatandaşlar tarafında büyük beğeni toplarken, MHP İlçe Başkanı Ersin Pehlivan ve CHP İlçe Başkanı Bülent Elikesik’ten gösterilerde zaman zaman ayağa kalkarak alkış tuttular.

A+A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Gölbaşı’nda kutlandı. Öğrenciler tarafından sunulan gösteriler vatandaşlar tarafında büyük beğeni toplarken, MHP İlçe Başkanı Ersin Pehlivan ve CHP İlçe Başkanı Bülent Elikesik’ten gösterilerde zaman zaman ayağa kalkarak alkış tuttular.

Öte yandan MHP İlçe Başkanı Ersin Pehlivan da bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

İşte o mesaj;

19 Mayıs 1919 ruhunun bizlere bıraktığı mesajı unutmamak ve bu bilinci gelecek nesillere taşımak asli görevlerimizdendir. Samsun’a çıkan cesur ve faziletli irade, acılar içinde kıvranan, kayıplarla sınanan, işgal ve esaretle tehdit edilen yurdumuzun umutlarını yeşertmiş bu hamle talihimizi değiştirmiştir. Türk milleti en ağır şartlarda bile yılgınlık göstermemi, yenilgiyi peşinen kabullenecek gaflet ve korkaklığın pençesine düşmemiştir.

19 Mayıs; milletimizin titreyip özüne dönmesi, destansı bir uyanışı, istiklâl uğruna her şeyi göze aldığını ispatlayan muazzam bir stratejik dirilişi olarak tarihe mühür vurmuştur. Aziz milletimiz, sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı esas alan bağımlı ve onursuz bir geleceği Samsun’a çıkıştan itibaren tekrar reddetmiş ve tarihte de olduğu gibi kendi kaderine bizzat kendisi yön vermek için insiyatifi bir kez daha kararlıca ele almıştır. Bu itibarla 19 Mayıs, aşağılanan milli varlığın canlanılışı; teslimiyetçi tavizkâr yönetimlere karşı milli devletin müjdesi, dönemin küresel dengelerini baştan aşağı değiştiren milli mücadele şuurunun doğumudur. Aynı zamanda 19 Mayıs; Türk milletinin ortak çatı altında buluşarak akıl, his, sağduyu, vizyon ve fedakârlık eşliğinde istikbâline sahip çıkışının tarihe mâl olmuş milliyetçi kararlığıdır. Bu sayede ümitsizlikler etkisizleştirilmiş, kırgınlıklar onarılmış, fikir ayrılıkları giderilmiş, tasa ve kıvanç beraberliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ana çatısı yüksek iman gücünün verdiği feyz ile örülmüştür. Bu şuur günümüzde de sürmelidir. Atalarımızın Mustafa Kemal ATATÜRK öncülüğünde inşa ettiği geleceği nesilden nesile aktarmak bizlerin elindedir. Varlığımızın gayesini oluşturan bu emanete sahip çıkmak adına çıktığımız yolda milli değerlerimizi tehdit eden her mihrakla mücadelemiz devam etmektedir.

Tüm bu düşüncelerle Aziz milletimizin ve sevgili gençlerimizin Atattürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak milli doğruluşun başını çeken başta Gazi Mutafa Kemal olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin her safhasında pay ve katkısı bulunan kahramanlara, muhterem şehitlerimize ve ayrıca Soma’da kaybettiğimiz kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Bu haber toplam 2072 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.