1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ballı Yapı A.Ş.'den bir ilk: Saf-i Türk doğal yaşam evleri
Ballı Yapı A.Ş.'den bir ilk: Saf-i Türk doğal yaşam evleri

Ballı Yapı A.Ş.'den bir ilk: Saf-i Türk doğal yaşam evleri

Projeleri ve yatırımlarıyla İlçemizin öncü kuruluşları arasında yer alan BALLI YAPI YATIRIM A.Ş ülkemizde bir ilke daha imza atıyor.

A+A-

Projeleri ve yatırımlarıyla İlçemizin öncü kuruluşları arasında yer alan BALLI YAPI YATIRIM A.Ş ülkemizde bir ilke daha imza atıyor.

GÖLBAŞI'NA DOĞAL YAŞAM KÖYÜ

Ballı Yapı A.Ş. Gölbaşı'nın Karaali mahallesinde 61 dönümlük bir arazide 'Saf-i Bahçe' adını verdiği devasa doğal bir yaşam köyü kuracak. 

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Saf-i Türk Doğal Yaşam Köyü'nde geleneksel köy yaşamının olacağı belirtilirken, köyün içinde doğal kerpiç evler, üretim parselleri, yürüyüş ve bisiklet yolları da bulunacak. 

SAĞLIKLI VE GELENEKSEL ÜRETİM METODU

Saf-i Türk Doğal Yaşam Köyü, hem kırsaldaki istihdam ve üretim olanaklarını artırmayı, hem de sakinlerini  doğal, sağlıklı ve geleneksel üretim metotlarıyla tanıştırarak kırsal yaşamla buluşturmayı hedefliyor.

KENDİ EKMEKLERİNİ KENDİLERİ ÜRETECEKLER

Saf-i Türk "Doğal Yaşam Köyü" sayesinde 'kentliler' köy yaşamıyla iç içe olacak; sütünden yumurtasına, buğdayından ekmeğine, meyvesinden sebzesine kadar tüketeceği pek çok lezzeti en doğal bir biçimde üretecek.

ORGANİK MARKET

Siez buğdayı ve siez ununun da üretilmesinin planlandığı doğal yaşam köyünde organik ürünlerin de satıldığı bir organik market bulunacak. 

'HEM DİNLENME HEM YAŞAM HEM DE ÜRETİM MERKEZİ'

Projenin mimarı Ballı Yapı A.Ş. Genel Müdürü Münür Ballı sakinlerinin  her türlü ihtiyacını karşılayacak olan Saf-i Türk Doğal Yaşam Köyü'nde köy sakinlerin kerpiçten yapılmış evlerde kalarak, doğayla, toprakla ve üretimle iç içe yaşacakları bir tesis oluşturdukları dile getirerek "Saf-ı Türk bir dinlenme, bir yaşam merkezi. Aynı zamanda bir üretim merkezi. 1 Temmuz'da projeye start vererek inşasına başlayacağız." dedi. 

SAF-İ TÜRK'TE HERŞEY DOĞAL OLACAK

Projenin akademisyenler ve bürokratlarla birlikte hazırlandığını ve en ince detayına kadar düşünüldüğünün altını çizen Ballı "Saf-İ Türk'te her şey doğal olacak. Sürdürülebilir tarımın da (Permakültür)  yapılacağı Saf-İ Türk Gölbaşı'nın turizmine de katkıda bulunacak. Yakında projenin lansmanını geniş bir biçimde yaparak halkımıza tanıtacağız." dedi. 
 

Bu haber toplam 5237 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum