1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Başbakan Erdoğan'ın Erzurum'un konuşması
Başbakan Erdoğan'ın Erzurum'un konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Erzurum'un konuşması

Erdoğan'ın bugünkü miting adres Erzurum'du..

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Erzurum İstasyon meydanında coşkulu bir kalabalığa seslendi. Erdoğan'ın hedefinde ise MHP vardı. Miting alanında açılan 'Erzurum ses verdi Ak Parti dedi' pankartının mest ettiği Erdoğan, 'Ey Bahçeli duy Erzurum'un sesini' diyerek MHP'nin 'Ses ver Türkiye' sloganına göndermede bulundu.

İşte Erdoğan'ın Erzurum mitingindeki o sözleri

İşte Başbakan Erdoğan'ın Erzurum'daki konuşmasının satır başları:

Kafkas Cephesi'nin, efsane şehitlerine ve Kazım Karabekir'e bir kez daha rahmet diliyorum.. Allah onlardan razı olsun diyorum. Bugün burada Erzurum'da ardından Ağrı'da son mitingimizi yapıyoruz. İl mitinglerini tamamlıyoruz ve ilçe mitinglerimizle son veriyoruz.. Gidemediğimiz 13 il var. İnşallah onlara da seçim sonrası teşekkür ziyaretine gideceğim. Batman'ın, Şırnak'ın, Bitlis'in sizlere selamı var.

ANADOLU'NUN TRAKYA'NIN TOZUYLA GELDİK

Erzurum'a Anadolu'nun ve Trakya'nın kokusu ve tozuyla geldik. Bana Erzurum'da güzel bir olay aktardılar. Bir baba 3 çocuğu var. Üçünde de karaciğer yetmezliği çekiyor. Atatürk Üniversitesi nakil servisine getiriliyorlar. Babaya spruyorlar hangisine nakil yapalım diyor ki en küçüğüne.. Erkan'ı jandarma Ağrı'da çoban olarak buluyorlar..  Şimdi Erkan'ın durumu iyi ve okuluna devam ediyor. Bundan daha onurlu bir rütbe var mı? Bölünmüş yollar, herkesin bindiği uçaklarla sevenleri kavuşturduk. 

SESSİZ YIĞINLARIN SESİ OLDUK

Bu ülkenin çocukları ücretsiz ders kitaplarıyla tanıştı. Artık prıl prıl nesiller yetişiyor. ARtık Güneydoğu'dan ve Doğu'dan derece alan çocuklar çıkıyor.. Ne dedik kimsesizlerin kimsesiyiz dedik. Sessiz yığınların sesi olduk.

Ses ver Türkiye diyenlere Erzurum'lu böyle ses veriyor. Ne diyor Dadaşlar diyarı Erzurum, Ak Parti diyor.. Huzurlu Türkiye'yi biz yarattık. Erzurum burada ne ağıt yaktıysa Rize'de benim dedem için de aynı ağıdı yaktılar. Erzurum bu ağıda ne kadar gözyaşı döktüyse Van, Diyarbakır, Bitlis de aynı gözyaşını döktü. Biz 74 milyon kardeşiz. Etle tırnak kadar bütünüz. Geleceği de kardeşlik üzerine kuracağız. Bu vatan bizim, bu toprak bu memleket bizim.

BİR ZAMANLAR BİZDE MİLLET, HEM NASIL MİLLETMİŞİZ GELMİŞİZ DÜNYAYA ,MİLLİYET NEDİR ÖĞRETMİŞİZ.

Balkanlar, Ortadoğu Türkiye'ye bakıyor. Bu pazar çok önemli. 12 Haziran Türkiye için önemli.. 12 Haziran demokrasi için özgürlük için milletin yapacağız yeni anayasa için çok önemli. 12 Haziran çetelerle mücadele için önemli. İşte bir haber kanalında izliyorum. Zonguldak'tan bir CHP adayı var. Kolilerle evlere birşeyler dağıtıyor. Kolilerin içerisinde broşürleri. Eyy CHP sen busun bu. Arşivlerin dili olsa da söylese.. Sevgili kardeşlerim Dadaşım benim 12 Haziran'da Türkiye'ye oy ver. İstikbale istikrara oy ver. Ne diyoruz 6 sıfıra var mıyız Erzurum? Şurada bir gün kaldı. Telefonlara sarılacağız, sandıkları patlatacağız. Oy pusulasının birinci sırasında ampüle mührü basıyoruz. Sağolun var olun. 

GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞAMADIK

Bana cevap verme dünün medyasına cevap ver. Neyse bakit kaybetmeyelim geçelim. Biz yola Erzurum İstasyon meydanında çıktık. Biz bu yola milletle çıktık. Yoksul çocukları bir kez olsun aklımızdan çıkarmadık. Ve asla şımarmadık, kibire, gurura asla prim vermedik. Biz sizlere efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Güç zehirlenmesi yaşamadık. Bize yapılanları hiç kimseye yapmadık. Her gün milletin karşısına çıktık. Kendimizi milletin huzurunda hesaba çektik. Hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekeceksiniz. Biz milliyetçiliği kafatasçılığı olarak görmedik. Slogan atmak bu şekilde görmedik. Biz iş ürettik laf değil.

GELİN HİZMET SİYASETİNİ TERCİH EDİN

Buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum.. CHP'ye oy vermiş kardeşlerime, MHP'ye oy vermiş ülkücü kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum. Gelin bir kez daha özgürlük demokrasi hizmet siyaseti diyelim. 

Bu CHP Erzurum'a ne verebilir. MHP ne verebilir. Hele BDP ne verebilir. İmam Hatipli öğrencilerimizin yurtlarına molotofla saldırdılar. Bunlar değil mi şu anda ezanı kürtçe okutanlar. Bunlar değil mi Cuma Namazı'nı kadın erkek kılanlar. Merhum Menderes'le ezan aslına döndü. Allah resulünün okuttuğu gibi okunmaya devam edildi. Ey Bahçeli niye konuşmuyorsun bunları. Tayyip Erdoğan'a gelince kaplan kesiliyorsun. 

DİYOR Kİ BAŞBAKAN BAYRAK SİYASETİ YAPIYOR

Sonra utanmadan diyor ki Erdoğan bayrak siyaseti yapıyor. Eğer siyaset buysa evet yapıyorum. Tek vatan demekse, tek bayrak demekse yapıyorım, tek millet demekse yapıyorum.. Sen kalkıp orada özerk yönetimden bahsediyorsun. Her an farklı bir yalanla milletin karşısına çıkma. Sayın Bahçeli'nin bir sesi var mı?  Bahçeli Diyarbakır'a gidebildi, bundan mutlu olduk. Orada terör örgütü diyemedi. Kirli tuzaklara değil Ak Parti'ye oy verelim. Sizi temsil edemeyecek size hizmet getiremeyecek partilerle oylarınızı heba etmeyelim. 

BDP'nin il başkanı ne diyor, eğer CHP'nin kazanma şansı varsa CHP'ye oy verelim eğer CHP'nin yoksa MHP'ye oy verelim diyor. Bunu BDP diyor, hali görüyor musun? İttifak çıktımı ortaya.. Unutmayın bu ittifakı bunlar burada da yapıyor. 

SES VER ERZURUM SES VER.. BAK BURADA NE YAZIYOR: ERZURUM SES VERDİ AK PARTİ DEDİ.

Bu benim Erzurum'a 12. gelişim.. Ee seviyorum sizi ne yapayım, aşk başka birşey. Erzurum'a 650 trilyon yatırım yaptık bu oyunlar için. Şimdi, bitmedi yeni adımlar atıyoruz. Palandöken gibi şimdi de Konaklı'yı ayağa kaldıracağız. Mevcut tesisleri asla çürümeye terk etmiyoruz.

Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası'nı alan takımlar finali Erzurum'da oynayacak. Şimdi Erzurum'da dedikodu yapıyor MHP'liler. Ziya Paşa diyor ki; Eşşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Neymiş, lojistik merkezi Erzurum'dan taşınacakmış. Benim Erzurumlu'ma yalan söylüyorlar. Biz Erzurum'a bu lojistik merkezini muhakkak kazandıracağız.

İnşallah hızlı tren Erzum'a gelecek. Erzurum'dan sonra Kars'a da gidecek..

Erzurum'u bir bilim kentine dönüştürdük. 

DAP'IN MERKEZİ ERZURUM OLACAK

Gelelim sağlığa. Bölgenin ve Orta Asya'nın en büyük sağlık merkezini kuracağız. Şehir hastanesinde artık sedyeler üzerinde ama yürüyen bantlarda gideceksiniz. Benim yaşlı teyzem isterse yürümeyecek, yürüyen merdivenlerle gidecek. Çünkü benim dadaşıma bu yakışır. Erzurum'u tarım ve hayvancılık noktasında daha fazla destekleyeceğiz. GAP'ın merkezi Şanlıurfa, DAP'ın merkezi Erzurum GOP'un merkezi Konya. Erzurum Büyükşehir Belediyemiz Et Balık Kurumu ile anlaşarak bir et entegre üretim merkezi kuracak ihalesi tamam.

Eyy Bahçeli, sağlık bakanlığı sendeydi. Senin döneminde ölülerimiz rehin alındı. Bu pazar hesap sormayacak mıyız. 8 sene SSK'da genel müdürlük yaptı.. Giderdik hastaneye doktorun kapısına giderdik muayenehaneye gel. İlaç reçete yazar hastaneye git yarısı yok yarısını al. Şimdi çıkıp milletten oy istiyorlar. Bunlara bir demokrasi dersi vereceğine inanıyorum. 

SAĞLIK BAKANI DA ERZURUMLU

Erzurum'a sağlıkta 518 trilyon yatırım yaptık. Sağlık Bakanı da zaten Erzurumlu. Bu işleri adım adım takip ediyor. Bu hava ambulanslarıyla 10 bin hasta taşıdık.

Şimdi çıkmış birileri diyor ki yol karın doyurmuyor. Yol medeniyettir. Benim anam o dağ yollarında gelişini anlatırdı. Çarık bulamazdılar çarık. Bu CHP benim dedelerimi çarığa mahkum ettiler. Bu ortada duran adam var ya (Miting alanındaki pankarttaki Süleyman Demirel'i kastediyor) bu CHP süt veren ineklerin sütünü kurutur diyordu..

Eğer yorulduysanız bırakayım. Dün Sivas'ta 36 derecede miting yaptık. 

Ekonomi hesabı her zaman vatandaşın cebine girenle ölçülmez. Biz milli geliri 740 milyar dolara çıkardık. Senin döneminde asgari ücret 184 liraydı. Senin asgari ücretinle mi daha fazla ekmek alıyordu gel bunu hesaplayalım. 

Bu haber toplam 1847 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.