1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başhekimden beyin yakan açıklama
Başhekimden beyin yakan açıklama

Başhekimden beyin yakan açıklama

Gölbaşı Belediye Meclisi gündemine gelen Gölbaşı Devlet Hastanesi'nin sorunlarının araştırılmasına yönelik önerge sonrasında AR-GE komisyonu hastaneye ziyarette bulundu.

A+A-

Gölbaşı Belediye Meclisi gündemine gelen Gölbaşı Devlet Hastanesi'nin sorunlarının araştırılmasına yönelik önerge sonrasında AR-GE komisyonu hastaneye ziyarette bulundu. Ziyarette Başhekim Op.Dr. Ömer Şahin'in hastaların çok sıra beklediği ve uzun kuyruklara yönelik yaptığı savunma ise akıllara zarar....
Eski adı HASVAK olan Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi’nde oluşlan uzun kuyruklara başhekimden beyin yakan bir savunma geldi. Başhekim Özsoy hastane koridorlarının dar olması nedeniyle bu anlaşılmaların olduğunu ifade ederek "Koridorlarımız geniş olsa yoğun gözükmeyecek." dedi. 
İşte o açıklamalar;

BEYİN YAKAN SAVUNMA

Hastaların çok sıra beklediği ve yoğun olduğu şikayetlerinin iletilmesi üzerine "Yoğunluğa hizmet edemiyor dersek, doğru olmaz. Gelen herkes muayene oluyor" diyen Başhekim Şahin, "Koridorlarımız küçük. 10 yıl öncesine göre yapılmış. Koridorlarımız geniş olsa yoğun gözükmeyecek çünkü bekleme süreleri uzun değil.  Sağlık Bakanlığı, bir hastayı 15 dakikadan fazla bekletmeyin, yarım saati geçmesin, diyor. Her yere koltuk koyduk, ayakta kimsenin kalmayacağanını düşünüyorum" dedi.

300 HASTAYA BAKILIYOR

Poliklinik sayısının arttırılıp 27’den 40’a çıkarıldığını belirten Başhekim Şahin, “Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi ilk açıldığında günlük 250-300, hasta bakarken, şuan bu sayı 3000 hastaya çıktı" dedi. 

FİZİKİ ŞARTLARI KÖTÜ

Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi’nin acil kısmının da hayır sever Ülkü Ulusoy’dan rica edilip büyütüleceğini belirten Başhekim Şahin, “Sağlık bakanlığı sevk etme oranının 1000’de 5’i geçmemesinin gerektiğini belirtiyor. Bizim hastanenin sevk etme oranı 1000’de 3 ile ortalamanın altında. Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi orta ölçekli bir hastane olup, hastanenin hizmet kalitesi iyi fakat fiziki şartları kötü” dedi. 

20 HASTA GEREKLİ

Hastaneye diyaliz merkezinin gerekli olup olmadığının konuşulduğu görüşmede Başhekim Op. Dr. Ömer Şahin, Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi’nde diyaliz merkezinin olması gerektiğini ifade ederek, “Diyaliz merkezi için 5 tane diyaliz makinasına, ihtiyacımız var. Çevremizde, bizim hastanemizde diyaliz olacak 20 tane hasta var mı, yok mu? Bu bilgiye kayıtlardan ulaşabiliriz. Aile hekimlerimizden verilere bakılabilir. 20 tane diyaliz hastası olması durumunda,  diyaliz merkezi açılır. 15 tane olsa yine açılabilir, zira zamanla merkeze gelecek diyaliz hastalarının sayısı artabilir" dedi. 

Ziyarete belediye meclis üyeleri Nusrettin Şanver, Bülent Elikesik, Hatice Hüsnüoğlu katıldı. 

Bu haber toplam 8426 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum