1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Duruay fide dağıttı
Başkan Duruay fide dağıttı

Başkan Duruay fide dağıttı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Gelecek sizsiniz Geleceğimizsiniz" etkiliği kapsamında ilkokul öğrencilerine organik biber ve domates fidesi dağıttı.

A+A-

Başkan Duruay daha önce öğrencilerle birlikte   tohum olarak diktiği domates ve biber fidelerini öğrencilere dağıttı. Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında gerçekleştirilen organik sebze fidelerinin dağıtıldığı programa Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Göçer, Gölbaşı T.E.K ilkokulu Öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

BAŞKAN’NDAN MEKTUP

 Programda öğrecilere sebze  fideleriyle  birlikte “başkandan mektup” verildi. Mektupta, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, daha sağlıklı  bir nesil haline getirmek için unutulmaya yüz tutmuş olan  yerli tohum geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan 85.000 adet organik tohum aldık.Aldığımız bu tohumları Park bahçeler müdürlüğümüzün serasında  “Gelecek sizsiniz Geleceğimizsiniz sloganıyla çocuklarımızın minik elleriyle diktik.” İfaleri yer aldı.

DURUAY: “AMACIMIZ GELECEK NESİLLERE ORGANİK SEBZE TOHUMU AKTARMAK”

Fide dağıtılan programında çocuklarla tek tek ilgenip sohbet eden Duruay: “bugün burada geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hoş bir buluşma gerçekleştirdik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Belediyemiz iş birliği ile organize ettiğimiz bu programda amacımız gelecek nesillere organik, sağlıklı sebze tohumu aktarmaktır. Onları toprakla buluşturmaktır. Organik beslenmenin önemine dikkat çekmektir.” dedi.

Başkan Duruay organik fidelerin  öğrencilerle buluşturulduğu programda  ayıca, “Çocuklarımızın elleriyle diktiği organik biber ve domates tohumları Park ve Bahçeler serasında fide haline getirildikten sonra öğrencilerimize dağıttık .Böylece öğrencilerimiz elleriyle dikmiş oldukları domates ve biberleri yemenin keyfine varacaklar.Organik sebzeleri aileleri ve sevdikleriyle paylaşacaklar. Ve yeni tohumları tekrar toprakla buluşturarak organik tohumlu sebzeleri  bir sonraki senelerde  daha tüketebilecekler. Bizde organik sebze tohumunu geleceğe ulaştırmış olacağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

Bu haber toplam 1849 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.