1. HABERLER

  2. Başkan Gökçek, Mogan için konuştu
Başkan Gökçek, Mogan için konuştu

Başkan Gökçek, Mogan için konuştu

Başkan Gökçek, Mogan için konuştu

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kurak geçen kış mevsiminin ardından yaz sıcaklarıyla da su seviyesi gittikçe azalan Mogan Gölü’ne Kesikköprü’den can suyu aktarılmaya başlandığını belirterek “Mogan’ın eksiği tamamlanana kadar su pompalayacağız. Moganımızın kurumasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Başkentin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere depo baraj olarak kullanılan Kesikköprü suyunun bu kez de Mogan’ı kurtarmak için kullanıldığını ifade eden Başkan Gökçek “Şu anda seviyesi her geçen gün eksilen Mogan Gölü’ne Kesikköprü’den su aktarmaya başladık. Bunun için Çöl ovası mevkisinin bulunduğu noktadan günde 50 bin metreküp suyu Mogan Gölü’ne deşarj ediyoruz.” diye konuştu.

MOGAN’IN SU SEVİYESİ YÜKSELTİLECEK

Mogan’ın su seviyesinin istenilen seviyeye gelinceye kadar can suyu ile beslenmeye devam edileceğinin altını çizen Başkan Gökçek, şunları söyledi;

Başkentimizin en güzel doğal güzelliklerinden bir olmasının yanında içinde ve yüzeyinde çeşitli türdeki balık ve yüzlerce kuşa ev sahipliği yapan Moganımızın içindeki bu canlı türleri ile korunmasına büyük önem veriyoruz.

Mogan’daki azalan su seviyesinin içerisindeki canlılara zarar verecek bir noktaya gelmemesi için konunun uzmanlarının da görüşünü alarak su takviyesi yapıyoruz.”

2008 YILINDA DA CAN SUYU VERİLDİ

Ankara’da yaşanan kuraklık nedeniyle 2007 yılında Kesikköprü’den döşenen isale hattı ile su getirdiklerini kaydeden Gökçek, Başkentin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere getirilen su güzergahında, yol boyunca ihtiyaca yönelik yer yer çıkıntılar bıraktıklarını, bunlardan birisinin de Gölbaşı Mogan Gölü’nü beslemek üzere bırakılan boru ve pompa hattı olduğunu söyledi.

Başkan Gökçek, 2008 yılında Mogan Gölü’nün 1 metreye yakın alçaldığını hatırlattığı konuşmasında “O zaman tehlike çok daha büyüktü. Mogan Gölü’nde canlılar için hayatın devam etmesi mümkün değildi. Kızılırmak’tan gelen suyu ilke kez o zaman Mogan’a vermek zorunda kalmıştık. 2008 yılında yaşanan tehlike kadar olmasa da öncesinde önlem alarak şimdiden Mogan’a pompalarla su vererek, gölü beslemeye başladık.” dedi.

14379.jpg

Bu haber toplam 2513 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.