1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Başkan Gökçek'ten Oda Tv'ye tepki
Başkan Gökçek'ten Oda Tv'ye tepki

Başkan Gökçek'ten Oda Tv'ye tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Augustus Tapınağı’nın yıkıldığı yönündeki haberleri sert bir dille yalanladı.

A+A-

Başkan Gökçek ODA TV adlı internet haber sitesinde, Ankara, Hacıbayram’daki Hacıbayram Camisi ile yan yana olan Augustus Tapınağı'na iş makineleri girdi. Odatv, tarihi mirasın yıkım anını görüntüledi.”  başlıklarıyla verilen haberi yalanlayarak twitter’dan sert tepki gösterdi

Twitter’daki açıklamalarında ODA TV’nin konuyla ilgili haberini  paylaşan ve ODA TV diye bir internet sitesi var...Özellikle iktidar ve Melih Gökçek hakkında asılsız haber yapmayı,iftira atmayı gazetecilik sanıyor” diye tepki gösteren Başkan Gökçek ardından şu twitleri attı:

 

-“YALAN HABER YAPAN ODA TV YA İSPAT ET YA ÖZÜR DİLE…”

         -Bugün utanmadan, rezilce, kepaze bir haber yaparak Hacıbayram’da Augustus tapınağına iş makinaları soktuğumuzu yazmış.

         -Şu iftira dolu haberin manşetine ve fotoğraflarına bakın...Nerde Augustus tapınağı basın cellatları?

         -Evet Türkiye bu olayı konuşacak...Nedir bu olay ODA Tv'nin basın ahlakını kenara bırakıp ahlaksızca yaptığı bir haberi konuşacak...

         -ODA TV ispat edin. Gidin Augustus'ün gece yıkılan yerlerini fotoğraflayın. İspat edemezseniz özür dileyin. Tabii basın onuruna sahipseniz...

         -Bekliyorum...Yalan haber yapan ODA TV ya ispat et, ya özür dile...Bekliyorum.

 

-“TAPINAK YERİNDE DURUYOR, SURLARDA RESTORASYON VAR”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada da Augustus tapınağının Hacı Bayram Camii'nin doğu yönünde kaldığı oysa sur duvarı restorasyon çalışmasının ise Augustus Tapınağının tam aksi tarafında Camii'nin batı kısmında kaldığı belirtilerek bu restorasyon çalışmasının da yıkılmakta olan sur duvarlarının insanların can güvenliğinin sağlanması amacıyla Koruma Kurulu kararıyla yapıldığı vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada; Hacıbayram Cami'nin yanındaki sur duvarı restorasyon çalışmalarının Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 13.06.2016 tarihli izni doğrultusunda sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, Koruma Bölge Kurulu kararında Hacıbayram Veli Cami çevresinde bulunan Şehit Keskin Sokağı üzerinde yer alan tarihi sur duvarına yönelik “İstinat Duvarı Projesi”nin 2863 Sayılı Kanun ve ilgili mevzuatı kapsamında uygunluğunun onaylandığı ve proje doğrultusunda ilgili Belediye denetiminde yapılmasına karar verildiğine dikkat çekildi.

Hacıbayram Sur Duvarı’nın bir kısmı 09.01.2015 tarihinde ani bir çökme sonucu yıkıldığı, Büyükşehir Belediyesi'nin konuyu ivedilikle Koruma Bölge Kurulu’na ilettiği ve Koruma Bölge Kurulu’nca 13.01.2015 tarih ve 1195 Sayılı Kurul kararı ile gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve Sur Duvarına yapılacak müdahalelere ilişkin de Koruma Bölge Kurulu’na bir Rölöve ve Restorasyon projesini Koruma Bölge Kurulu’na sunulduğu açıklamada bildirilerek şöyle denildi:

"Koruma Bölge Kurulu’nca 24.08.2015 tarih ve 1539 Sayılı Karar ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan rölöve ve restorasyon projesinin ise 2863 Sayılı Kanun kapsamında uygun olduğuna ve onaylanmasına karar verilmişti. Bunun üzerine de Sur duvarının restorasyonu için çalışmalar başlatılmıştı"

 

-"AUGUSTUS TAPINAĞINA BİR ÜST KURULU YETKİLİ"-

 

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ayrıca, Augustus Tapınağı ile ilgili herhangi bir çalışmanın ancak bu tapınakla ilgili oluşturulan bir üst kurulun kararıyla yapılabileceğini, bunun dışında Augustus Tapınağı'na kesinlikle bir müdahalenin söz konusu olamayacağını bildirdiler. 

Bu haber toplam 2618 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.