1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Şimşek'in çabaları sonuç verdi. Mogan'da temizlik yeniden başladı
Başkan Şimşek'in çabaları sonuç verdi. Mogan'da temizlik yeniden başladı

Başkan Şimşek'in çabaları sonuç verdi. Mogan'da temizlik yeniden başladı

Mogan Gölü'nde 2.etap temizliğinin başlaması için büyük çaba sarf eden Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek istediği sonucu aldı. Mogan Gölü'nde temizlik başladı.

A+A-

Göreve geldiği günden bugüne kadar Konya Yolu’nun alta alınma çalışmalarının hızlanması, Mogan Gölü etrafında bisiklet ve  yürüyüş yollarının yapılmasının yanı sıra "Ankara'nın denizi" olarak adlandırılan Mogan Gölü'nde 2. Etap dip çamuru temizliği çalışmalarının yapılabilmesi için gecesini gündüze katan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, istediği olumlu sonuçları aldı.

BAŞKAN ŞİMŞEK’İN ÇABALARI SONUÇ VERDİ

Mogan Gölü’nün 2.etap temizlik çalışmalarının başlaması gerektiğini her platformda dile getiren ve bu konuda bir çok ciddi girişimde bulunan Başkan Ramazan Şimşek’in çabaları sonuç verirken, Mogan Gölü’ndeki dip çamur temizliğinin 2. Etabı için çalışmalar başladı.

İMBAT MOGAN’DA TEMİZLİĞE BAŞLADI

Mogan Gölü’nün dip çamuru temizliğini yapacak olan İmbat gemisi temizlik çalışmalarına başlarken, İmbat gemisine çalışmalarda 3 temizlik gemisi daha eşlik ediyor.

DAHA TEMİZ DAHA GÜZEL OLACAK

Başkan Şimşek’in yoğun çabaları sonucu Mogan Gölü’nde temizliğe başlanması sevinçle karşılanırken, temizliğin ardından Mogan Gölü daha temiz ve daha güzel bir görünüme kavuşacak.

b00y3832.jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la Nisan ayında video konferans ile görüşen Başkan Şimşek, Mogan’ın 2. Etap temizliğini o toplantıda da gündeme getirmiş, Mogan Gölü’nün 2.etap temizliğinin acil bir şekilde yapılmasını talep etmişti.

1599898443_img_20200911_wa0019.cropped.830x400.jpg

BAŞKAN ŞİMŞEK TEMİZLİĞİ SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTTU

2019 yılında göreve gelir gelmez bir gazeteye röportaj veren Başkan Şimşek, Mogan Gölü’nde duran temizlik çalışmalarının bir an önce başlaması gerektiğini “Temizliği dört gözle bekliyorum” ifadeleriyle dile getirmiş ve temizlik çalışmalarının başlaması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanı sıra, bakanlık bürokratlarıyla sık sık bir araya gelerek Mogan Gölü’nde dip çamuru temizliğinin yeniden başlatılması için yoğun bir çaba harcamıştı.

‘MOGAN’IN KAYBEDECEK YILLARI YOK’ DEMİŞTİ

Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünden; Genel Müdür Halil Yıldız, Genel Müdür Yrd. Güven Duran, Daire Başkanı Savaş Cülcüloğlu, Daire Başkanı Salih Tan, Koordinatör Coşkun Yurt’la birlikte Eylül ayında temizlik sahasında incelemelerde bulunan Başkan Şimşek,  Mogan Gölü’nün temizliğini sürekli gündemde tuttuklarını aktararak  “Haziran 2017’de başlayan temizlik çalışmalarıyla gölün yüzde 40’ı temizlendi. İkinci ihalenin yapılmasını bekliyoruz. Mogan’ımızın kaybedecek yılları kalmadı” demişti.

Bu haber toplam 6296 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.