1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Canlı kalkanlar sınır hattında - İzle
Canlı kalkanlar sınır hattında - İzle

Canlı kalkanlar sınır hattında - İzle

Yüzlerce kişi, sabah erken saatlerinde asker mevzilerine yakın bölgelerdeki yüksek tepelere çıkarak, pankartı açtı.

A+A-

Barış Anneleri İnisiyatifi öncülüğünde Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'na yönelik hava harekatı ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde devam eden askeri operasyonları protesto etmek isteyen kadın ve erkeklerden oluşan canlı kalkanlar, sınır hattında eylem yaparak geceyi dağlarda geçirdi.

"ÇOCUKLARIMIZ ÖLMESİN"

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı boşaltılmış olan Zevyan Köyü'nün Deri Davetiya ve Deri Berkur tepeleri arasındaki bölgede, sınır ötesi hava harekatı ve operasyonları protesto etmek için başlatılan canlı kalkan eylemi sürüyor. Çoğu kadın yüzlerce kişi, sabah erken saatlerinde asker mevzilerine yakın bölgelerdeki yüksek tepelere çıkarak, "Çocuklarımız ölmesin, silahlar sussun, taraflar konuşsun" pankartı açtı.

KAYMAKAM UYARDI

Güvenlik güçleri, canlı kalkan eylemini yapan vatandaşları uzaktan takip ederken, Uludere İlçe Kaymakamı Naif Yavuz, eylemin sona erdirilmesini istedi. Bunun üzerine dün akşam saat 10.00'da Barış Anneleri İnsiyatifi'nden oluşan bir heyet, Kaymakam Naif Yavuz ile görüştü. Görüşme sırasında basın mensuplarının çekim yapmasına izin verilmezken, anneler ile Kaymakam Yavuz arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Barış Anneleri İnsiyaifi heyeti, "Ne asker, ne gerilla, ne de polislerin ölmesini istemiyoruz. Biz barış için buradayız. Askeri operasyonlar duruncaya kadar burada kalacağız" diyerek eylemde kararlı olduklarını söyledi. Bunun üzerine Kaymakam Naif Yavuz'un da, "Burası çözüm yeri değil. Meclis'e gidin siyasilerle çözün" dediği belirtildi. Bunun üzerine kadınlardan oluşan heyet üyeleri, "Ankara'ya da gittik. Akan kanı durdurmadılar. Tek umudumuz bu eylem. Operasyonların durmasını istiyoruz. Başbakan çıkıp operasyonların durdurulduğunu açıklasın" dediği öğrenildi.

İŞTE O OLAYDAN GÖRÜNTÜLER

Barış Anneleri İnsiyatifi'nin eylemde kararlı olduklarını ifade etmesi üzerine Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ile yapılan görüşmede canlı kalkan eylemine, bugün saat 12.00'a kadar müsaade edilebileceği belirtildi.

"BİZ ANNELER SAVAŞI DURDURMALIYIZ"

Barış Anneleri İnisiyatifi aktivisti Hava Kıran, akın kanın ve yaşanan ölümlerin sonaerdirilmesi amacıyla bu eylemi yaptıklarını belirterek, "Bizler barış anneleri olarak Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile görüştük. Bizi oyalayarak 'size döneceğiz' dediler. Bugüne kadar ne Başbakan'dan ne de milletvekillerinden bir ses çıkmadı. Biz burada çözüm olmasını istiyoruz. Kararımızdan vazgeçmeyeceğiz ve tek kişi buradan gitmeyecek. Buraya göğsümüzü kurşunlara siper etmek için geldik. Dağları aşarak Federal Kürdistan Bölgesi'ne geldik. Çözüm için buraya geldik. Biz anneler bu savaşı durdurmalıyız" diye konuştu.

Bu arada Siirt'ten eylem alanına gelmek isteyen Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistlerinin Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde askerler tarafından engellendiği ileri sürüldü. Eylem alanına giriş çıkışlar yasaklanırken, canlı kalkanlara yiyecek götürmek isteyen köylülere de güvenlik güçlerinin izin vermediği iddia edildi.

Bu haber toplam 1378 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.