1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Cemil Yıldırım arsasını hazineye bağışladı
Cemil Yıldırım arsasını hazineye bağışladı

Cemil Yıldırım arsasını hazineye bağışladı

Daha önce Ankara Valiliği’nde bağışladığı arsada okul yapılmasını öngören protokolü imzalayan hayırsever iş adamı Cemil Yıldırım, Gölbaşı Tapu Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle arsasını okul yapılmak üzere hazineye bağışladı.

A+A-

Gölbaşı'nda hayırsever iş adamı Cemil Yıldırım, okul yapımı için arsa hibe etti. Daha önce Ankara Valiliği’nde bağışladığı arsada okul yapılmasını öngören protokolü imzalayan hayırsever iş adamı Cemil Yıldırım, Gölbaşı Tapu Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle arsasını okul yapılmak üzere hazineye bağışladı.

OKUL YAPILMASI İÇİN ARSASINI HAZİNEYE BAĞIŞLADI

"Eğitime %100 Destek Projesi" kapsamında Hayırsever Cemil Yıldırım’ın bağışladığı arsa, resmen hazineye devredildi. Gölbaşı Tapu Müdürlüğü’nde düzenlenen törende, hayırsever işadamı Cemil Yıldırım arsasını hazineye bağışlayan imzayı attı.

Törene Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Tapu ve Kadastro Müdürü Hüseyin Tellioğlu, hazine yetkilisi, hayırsever işadamı Cemil Yıldırım ve  KAİ Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım katıldı.

“GÖLBAŞI YENİ BİR EĞİTİM YUVASINA KAVUŞACAK”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Bağışlanan bu arsa ile Gölbaşımız yeni bir eğitim yuvasına sahip olacak. Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa hemen halledip biran önce yapılmasını sağlayacağız” dedi.

BİLİM VE SANAT MERKEZİ YAPILACAK

Hayırsever işadamı Cemil Yıldırım'ın katkılarıyla yapılması planlanan Bilim ve Sanat Merkezi’nin 2021 yılında başlanması ve 2022 yılında hizmete sunulması planlanıyor. Yapılacak olan Bilim ve Sanat Merkezi’nde, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki özel (üstün)  yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla çeşitli eğitimler verilecek.

DAHA ÖNCE DE ARSA BAĞIŞLAMIŞTI

Hayırsever işadamı Cemil Yıldırım daha önce de arsa tahsisi ve yaptığı bağışlarla kendi adını taşıyan bir ortaokulun yapılmasına katkıda bulunmuştu.

Hayırsever iş adamı Cemil Yıldırım ise “ismimi taşıyan okulun yanındaki arsayı da eğitim camiasına bağışlayarak Gölbaşı’na yeni bir okul daha kazandırmanın onur ve mutluluğunu yaşıyorum. Gölbaşı’na Bilim Sanat Merkezi adı altında eğitim verecek yeni bir okul yapılacak. İnşallah 2022 yılında bağışladığımız bu alanda Bilim Sanat Merkezi faaliyete ve öğrenci kabulüne başlar” dedi.

Cemil Yıldırım’ın oğlu Erdoğan Yıldırım da “Yıldırım Ailesi olarak Gölbaşı’na 2. bir okul daha kazandırmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kıymetli babam Cemil Yıldırım’ın emir ve isteği doğrultusunda bağışta bulunduğumuz arsamızda yapılacak Bilim Sanat Merkezi’nde geleceğin vatanını seven, kültürlü, dürüst ve akıllı bir nesli yetişecek” dedi.

 

Bu haber toplam 6371 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.