1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. CHP aradığı sorunun yanıtını buldu
CHP aradığı sorunun yanıtını buldu

CHP aradığı sorunun yanıtını buldu

AK Parti’nin aldığı yüzde 50’lik oy oranının nedenlerini araştıran CHP, dün ilk “resmi” sonucuna ulaştı.

A+A-

CHP Genel BaşkanYardımcısı Sencer Ayata, "Ortada bir kırılma noktası falan yok. 2002'de başlayan trend (eğilim) devam ediyor" dedi.

YÜZDE 50'NİN NEDENİ?

AK Parti'nin milletvekili genel seçimlerinde aldığı yüzde 50'lik oy oranının nedenlerini araştıran CHP, dün ilk "resmi" sonucuna ulaştı. Dün sabah kurmaylarından ilk değerlendirmeleri alan CHP yönetimi, AKP'nin oy oranının artışının nedenlerini 2002 seçimlerinde başlayan ve devam eden eğilime (trend) bağladı.

ANA UNSUR AKP'YE OLAN EĞİLİM

CHP raporlarının mimarı sosyolog Prof. Sencer Ayata, yaptığı açıklamada kurmaylarından ilk değerlendirmeleri dün sabah aldıklarını doğruladı. Resmi bir raporun şu aşamada hazırlanmadığını belirten Ayata, il başkanlarından gelen raporun ardından ayrıntılı bir rapor hazırlanacağını söyledi. AKP'nin aldığı yüzde 50'lik oy oranının medyada "kırılma noktası" olarak ele alınmasının yanlış olduğunu savunan Ayata, "2002 yılında başlayan ve 2007'de devam eden AKP'ye yönelik trend aynen devam ediyor. Bunun ana unsuru AKP'ye olan eğilimdir. Yan unsurlar da olabilir ama bunu belirlemek için kapsamlı bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Arkadaşlarımla il başkanlarının raporlarının ardından çok kapsamlı bir analiz, çalışma yapacağım" dedi. Çalışmalar çerçevesinde il ve ilçeler ile köy bazında seçim sonuçlarının analizi de yapılacak. CHP'nin oy artırdığı yerlerde nasıl artırdığı, beklenen oyun alınamadığı yerlerde de niçin oy alınamadığı masaya yatırılacak.

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.