1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. CHP'de olağanüstü kongre (CANLI)
CHP'de olağanüstü kongre (CANLI)

CHP'de olağanüstü kongre (CANLI)

CHP Gölbaşı İlçe Örgütü'nün olağanüstü kongresiyle ilgili son dakika gelişmelerini by sayfadan takip edebilirsiniz.

A+A-

CHP olağanüstü kongreye gidiyor. Nuriye Atabey'in yönetiminin düşmesiyle birlikte CHP olağanüstü kongreye gitti. Belediye Meclis Üyesi Bülen Elikesik, Engin Eren ve eski ilçe başkanı Ümit Atak daha önce adaylıklarını duyurmuştu. 

CHP için beklenen gün başladı ve olağanüstü kongre başladı. 

CHP Gölbaşı İlçe Örgütü'nün olağanüstü kongresiyle ilgili son dakika gelişmelerini by sayfadan takip edebilirsiniz. 

ENGİN EREN'DEN BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI

CHP olağanüstü kongresinde konuşma yapan CHP İlçe Başkan adayı Engin Eren birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

RAHATSIZLIK DUYDUK

Son bir yılda partide yaşanan gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu söyleyen Eren “Delegeler tarafından seçilen yönetimin parti içersiinde yaşanan çekişmelere tartışmalar e hesaplaşmalarla düşürülmesi sonucunda olağanüstü kongre yapılıyor. Ülkemizde yaşanan çok önemli gelişmelere karşısında bizim iç çekişmelerede uğraşmamız son derece düşündürücüdür.” Dedi.

BİRLİK OLALIM

“Ben değil, biz” duygusuyla yol çıktıklarını ifade eden Eren  şu ifadeleri kullandı;

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen kişisel çıkar ve kavgaların sona ermesiyle bir daha CHP’liler olarak bu olayları yaşamamayı tercih ediyoruz. Birlik  olalım, güç olalım, güçlü olalım. “ dedi.

ELİKESİK “BEN DEĞİL, BİZ” DEDİ

CHP olağanüstü kongresinde konuşma yapan CHP İlçe Başkan ADAYI Bülent Elikesik konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

CHP İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR

Biz inanıyoruz ki; isimler gelip geçicidir ama CHP ilelebet payidar kalacaktır. Biz diyoruz ki; Kişisel menfaatler değil sadece ve sadece CHP’nin iktidarı önemlidir. Biz “Ben değil,biz” diyerek yola çıktık ve bu nedenle bugün buradayız.

ELİNİ TAŞIN ALTINA OYMA ZAMANIDIR

Partimizi yerelde ve genelde iktidara taşımak için CHPliyim diyen herkesin kendisini sorumlu tutarak elini taşın altıa koyma zamanıdır. Biz ekibimizle varız dediğimiz için CHP  Gölbaşı İlçe Yönetimi için görev almaya hazırız. 

ATABEY'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMALAR

Yönetimi istifalar sonrası düşen ve yeniden aday olmayan  eski CHP ilçe Başkanı Nuriye Atabey ise kongre salonunda oldukça sert bir konuşma yaptı. Atabey şu ifadeleri kullandı;

BİNA SÖZÜ VERDİLER KURULTAY DELEGESİ OLMADIM

Hiçbir koltuk boş kalmaz önemli olan talip olunan koltuktan güç almanız değil o koltuğa güç vermektir.  Cebimi doldurmayı kendime aileme menfaat sağlamayı anlamıyorum. İl kongresinde karşımda olanlar kongre sonrası şimdi benim düşmemle uğraşanlar yine beni çok sert eleştirmişlerdi.Ne demişlerdi. Gölbaşı İlçe Başkanı Kurultay delegesi bile olamadı diye. İl başkanı burada. Kurultay delegesi olmak şereftir ve onurdur ama ben bu onur ve şerefi tek başıma yaşamak istemedim. Bu onuru ilçem adına bir faydaya çevirmek istedim. Bizim binamız yok başkan şayet burada bana burada bu sözü verirseniz ben kurultay delegesi olmak istemiyorum dedim.

ÜMT ATAK’A GÖNDERME YAPTI

Taban çok parçalanmış ve ayrıştırılmıştı. Ama ben hala tek umudun CHP olduğu kanaatindeyim. Ancak bugüne kadar yapılan siyasetle bu belediyenin alınabileceği kanaatinde olmadığım için farklı bir siyasi örgütlenme ve çalışma yapmak istedim. Son 2 Yerel seçimlerde bırakın partinin yüzde 24.25 genel  seçimlerde aldığı oy oranını almasını yada artırmasını burada adaylar arasında yarışanların da olduğu arkadaşlarımız yerel seçimlerde partimizin oy oranını yarı yarıya düşürdüler. Şimdi neye talip oluyorsun bi anlat bakalım. Bunları işi düşünmek değil, düşürmek.

DÜŞÜRENLERE SANDIKTA YANIT VERİN

Düşürdüklerini de başardık diye övünmez. Ve sonra da düşürdüklerine talip olmazlardı. Düşürdükleri şahsımda Nuriye Atabey olsa da aslında fiiliyatta CHP ilçe başkanlığıdır. Ben inanıyorum ki siz sandıkta en iyi cevabı verirsiniz.

BU NEYİN HIRSI?

Yerli yabancı diye bölünüp ayrıştırdılar. Şimdi de  bazı partililerin bizleri alevi Sünni diye ayrıştırdığına ve Alevilerin bir arada durması gerektiğini söyleyerek çok büyük bir düşmanlık yaptığını duyduk ve gözlemledik. Bu neyin hırsı bu nasıl bir siyaset bu nasıl bir vicdan dır ki sadece ilçeyi düşürmek sizi mutlu etmedi. Bir de tabanı alevi Sünni diye ayrıştırdınız.

ALEVİCİLİĞE SOYUNANLARI AFFETMİYORUM

Bu süreçte istifa eden arkadaşlarımızın tutumunu tasvip etmiyorum. Kendilerini affediyorum ve hakkımı helal ediyorum. Çakma solculuk, çakma Aleviciliğe soyunanları affetmiyor ve sizlere havale ediyorum.

BİR DEĞİL 100 TANE NURİEY ATABEY FEDA OLSUN

Siyasete kaldığımız yerden partim adına ben değil 100 tane Nuriye Atabey feda olsun diyorum. Sandıktan kim çıkarsa çıksın saygı duyacağım. 

 

Bu haber toplam 2191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.