1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. CHP'li Hüseyin Çakmak'tan oylama açıklaması
CHP'li Hüseyin Çakmak'tan oylama açıklaması

CHP'li Hüseyin Çakmak'tan oylama açıklaması

CHP Büyükşehir ve Gölbaşı Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak, ASKİ kredi oylamasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

A+A-

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Gölbaşı'na yapılacak altyapı yatırımlarından Atık Suların Toplanması ve Arıtılması konusunda red kararı verilmesine karşı oluşan tepkilere karşı CHP Büyükşehir ve Gölbaşı Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak, kredi sorunu olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı.

"Değerli Gölbaşılar.
Göreve geldiğimiz günden beri amacımız sadece Gölbaşı’na hizmettir. Gölbaşı’nın menfaatine olan her işe hem şahsım hem de partim CHP hep destek oldu.
Bundan böyle de Gölbaşı’nın yararına ve menfaatine olan her işin yanında durmaya devam edeceğiz. Öyle ki Gölbaşı Belediye Meclisi’nde de siyaset gütmeden Gölbaşı’nın yararına olan her işe, her projeyi desteklemeye devam ediyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın DSİ’nin, taşkın riski yüksek 16 yerde tedbir alınması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ‘2021’e kadar bunu yapın, yoksa burada afetler olur, insanlar ölür’ diye yazısı olduğunu ısrarla söylemesine rağmen ASKİ’ye 350 milyon TL’lik borçlanma kredi istemi Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla red edilmiştir. Ancak konuyla ilgili Göl Haber Gazetesinde çıkan bir haberle ilgili yapılan manşette şahsımın da resminin olması yanlış anlaşılmalara neden olmuştur.

Haberi yapan Göl Haber Gazetesi'nin art niyeti olmadığını biliyoruz. Ancak haberin yanlış anlaşılması açıklama yapmamız sonucunu doğurmuştur.

Sevgili Gölbaşılılar. Aydınlıkevler, Mamak, Altındağ, Gölbaşı Ana Su İletim Hattı nın acilen yapılması gerekmektedir. Ve burada bir arıza olması durumunda ilçemiz 1-2 ay susuz kalabilir. Konu bu kadar ciddi ve önem arz etmektedir. Aynı zamanda havasını soluduğumuz, suyunu içtiğimiz Gölbaşımız taşkın riski olan bir bölgededir. Taşkın riski olması nedeniyle gerekli tedbirlerinde alınması gerekmektedir. Devlet Su İşleri de taşkın riskiyle ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Gerekli tedbirlerin alınmasıyla’ ilgili ivedi bir yazı göndermiş ve konuya hassasiyet gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş sorunun çözümü için gerekli olan proje üzerinde çalışmalara başlamıştır.

ASKİ’de gerekli kaynak olmadığı için kredi çekme yöntemine gidilmiş, ancak mecliste grubu bulunan MHP ve AK PARTİ Gölbaşı için kritik öneme sahip olan bu projenin yapılabilmesi için gerekli olan krediye red oyu vermiştir. Gölbaşı’nın yararına olan hele hele de ilçemiz için hayati önem taşıyan bir konuda CHP’nin red vermesi mümkün değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu haber toplam 2518 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.