1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ÇUKURAMBAR’A “SAFA PARKI
ÇUKURAMBAR’A “SAFA PARKI

ÇUKURAMBAR’A “SAFA PARKI

ÇUKURAMBAR’A “SAFA PARKI

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ilçesinin gözde semtlerinden Çukurambar’a, yaklaşık 12 bin metrekarelik prestij bir park daha kazandırıyor.  

Bölgede vadi şeklindeki konumu ve alandaki kot farklarından dolayı teras park şeklinde tasarlanan “Safa Parkı”, pek çok ilki de bir arada barındırıyor.

Eskişehir Yolu’ndan Çukurambar yönüne uzanan Muhsin  Yazıcıoğlu Caddesi ile 38. Cadde arasında yer alan Safa Parkı, bölge sakinlerinin güzel havalarda çimlerde rahat rahat oturabileceği  “çim amfi”siyle, kekik ve mavi çimli çok sayıda ve türde “alacalı kekikli bitki mozaiği”yle, doğal kayalardan oluşan “kaya bahçesi”yle, parkın giriş aksında yer alan Selçuklu Yıldızı motifli  “saat kulesi”yle bölgenin gözbebeği olacak.

 

-PARK YEŞİLLİKLERLE ÇEVRELENDİ

Yamaçta yer aldığı için çevresine tüm güzelliğini sergileyen Safa Parkı, ayrıca bölgeye panoramik bir bakış sağlayan seyir terasları, top ve piramit mazılarla oluşturulmuş doğal duvarlarıyla, kamelyaları ve banklarıyla, 3 kulesi olan şato şeklindeki oyun parkıyla bölgede çocukların, gençlerin, yaşlıların kısaca tüm sakinlerin ihtiyacını karşılayacak şekilde oluşturuldu.   

 

-ATIL TOPRAK ALAN DEĞERLENDİRİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, 12 bin metrekarelik Safa Parkı’nın kademeli ve atıl bir toprak alanın değerlendirilerek ortaya çıkarıldığını ve yaklaşık 8 bin metrekarelik kısmının çim ve yeni dikilen boylu  ağaçlarla, çalılarla, rengarenk çiçeklerle desteklenerek yeşil bir bölge olarak  düzenlendiğini ifade etti.

Parkın yeşil dokusuna uygun, yarısı top ve piramit mazılarla oluşturulmuş doğal duvarlarla çevrelenen, kuş yuvalarıyla donatılan çevreci bir kent parkını daha Başkent’e kazandırdıklarını belirten Hatice Akgül; parkın ve çevresinin kaldırım çalışması yapılarak, ledli aydınlatma gruplarıyla donatıldığını, led yer aydınlatmalarıyla devam eden yürüyüş aksının fıskiye sistemli bir havuzla sona erdiğini anlattı.

Akgül, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Çukurambar’a ayrıca 3 bölge parkı daha kazandırmak için 3 farklı noktada yoğun çalışmalar sürdürdüğünü ifade etti.

Bu haber toplam 2030 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.