1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çukurca'daki şehit sayısı 11'e çıktı iddiası
Çukurca'daki şehit sayısı 11'e çıktı iddiası

Çukurca'daki şehit sayısı 11'e çıktı iddiası

Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit düşen askerlerin sayısı 11'e yükseldiği iddia edildi.

A+A-

Sabah saatlerinde, Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında önceden yola döşendiği tahmin edilen mayının patlatılması sonucu 7 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı.

3 ASKER HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Cihan Haber Ajansı yaralı askerlerden 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini duyurdu. Böylece şehit sayısı 11'e yükseldi.

Aynı bölgede 1 köy korucusu da hayatını kaybetmişti.

VALİLİĞİN SON AÇIKLAMASINDA ŞEHİT SAYISI 7 OLARAK VERİLMİŞTİ

Hakkari- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin zırhlı araçlara karşı antitank mayını da kullanarak gerçekleştirdiği ve 7 askerin şehit düştüğü 11 askerin de yaralandığı saldırıda, 1 korucunun da şehit olduğu açıklandı. Patlama bölgesinde henüz kimliği açıklanmayan korucunun cesedinin bulunmasıyla saldırıda şehit sayısı 8'e çıktı.

KOBRALAR BÖLGEYE BOMBA YAĞDIRIYOR

Saldırıya gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan hava destekli operasyon tüm şiddetiyle sürüyor. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan sikorsky helikopterler bölgeye özel eğitimli birlikler indirirken, kobra helikopterler de teröristleri geçiş güzergahlarına bomba yağdırıyor. Kobraların PKK'lıların saklanabileceği hedeflerini bombalamasıyla dağlardan yükselen dumanlar kameralara yansırken, silah sesleri yankılanıyor. Hakkari'den Çukurca yönüne giden araçlar güvenlik noktasından geri çevrilirken, basın mensupları da bu noktada gelişmeleri izliyor. Burada ambulanslar da hazır bekliyor.

Bu haber toplam 1627 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.