1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Dünya Yerel Zirvesi Ankara'da başlıyor
Dünya Yerel Zirvesi Ankara'da başlıyor

Dünya Yerel Zirvesi Ankara'da başlıyor

Başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yürüttüğü Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın önce Yönetim Kurulu sonra da 2. Genel Kurulu Ankara’da toplanacak.

A+A-

Dünyanın farklı kıtalarından 30 kentin yerel yöneticilerinin katılacağı büyük buluşmanın açılışını ise 28 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. 

Ulusal ve uluslar arası düzeyde pek çok önemli buluşmaya ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, 27-30 Ağustos tarihlerinde dünyanın dört bir yanından belediye başkanlarını bir araya getirecek bir organizasyonla diyalog çalışmalarını sürdürüyor. 

Kore Cumhuriyeti’nde 2010 yılında gerçekleştirilen Küresel Tasarım Kentleri Zirvesi’nin ardından kurulan Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın Yönetim Kurulu Toplantısı 27 Ağustos, 2. Genel Kurulu 28 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleşecek. 

2011-2013 Dönemi Başkanlığı’nı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı teşkilatın Genel Kurulu için aralarında Seul, Bangkok, Torino, Medine, Şangay, Budapeşte, Cape Town, Kiev gibi önemli kentlerin de bulunduğu 30 kentin belediye başkanı ve yerel idarecileri Başkent’e gelecek. 

Kentsel dönüşüm projelerinin de masaya yatırılacağı genel kurulda, katılımcı şehirler tecrübelerini paylaşma imkanı bulacak. 

- BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇACAK 

Konuk kentlerin yerel yönetim temsilcileri 26 Ağustos’ta Ankara’da olacak. Teşkilatın Yönetim Kurulu toplantısı, 27 Ağustos Salı günü saat 9.30’a Sheraton Otel’de Mimoza Salonu’nda yapılacak. Toplantının ardından şehir turu yapacak olan konuklar için Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’ndaki Kabul Salonu’nda “Hoşgeldiniz Resepsiyonu” düzenlenecek. 

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın 2. Genel Kurulu ise 28 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Teşkilatın Genel Sekreteri Jong Won Baik ve Başkan Melih Gökçek’in konuşmalarıyla başlayacak. 

Genel Kurul toplantısında açılış konuşmalarının ardından yeni üyeliklerin onaylanması görüşülecek ve şehirlerin tanıtımları yapılacak. Başkan Gökçek’in sunumu ile devam edecek toplantının ikinci bölümünde ise “Kentsel Dönüşüm Metotları” ve “Kentsel Dönüşüm Sonrası Ortaya Çıkan Alanların Değerlendirilmesi” temalı forum gerçekleştirilecek. 

Dünyaca ünlü uzmanların sunumlarının yer alacağı forumda şehirlerin tasarımına ilişkin öne çıkan projeler paylaşılacak. 

Genel Kurul, teşkilatın başkanlığını yürütecek yeni şehrin seçimi ve katılımcı şehirlere konferans plaketi sunumu ile sona erecek. Genel Kurulun ardından konuk kentlerin temsilcileri için Gala Yemeği verilecek. 

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın üyeleri, Ankara’daki son günlerinde ise Başkent’in tarihi ve turistik mekanları ile önemli kentsel projelerini gezecek. 

- KENTSEL TASARIM KENTLERİ TEŞKİLATI 

Kentsel Tasarım Kentleri Teşkilatı, Kore Cumhuriyeti’nin Başkenti Seul kentinde 2010 yılında gerçekleştirilen Küresel Tasarım Kentleri Zirvesi’nin ardından, kentsel tasarımda küresel gelişim için dayanışmanın sağlanabilmesi amacıyla kuruldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, teşkilatın kurulduğu 2010 yılından bu yana düzenlenen tüm toplantılara katılarak Başkent’in çehresini hızla değiştiren kentsel tasarım projelerini tüm dünya ülkeleri ile paylaşarak, büyük ilgi gördü. 

Kentsel Dönüşüm Projeleri, dev rekreasyon alanları, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi, şehir aydınlatmaları gibi projeleri ile Büyükşehir Belediyesi, Yönetim Kurulu üyeleri ve bağımsız uzmanların oluşturduğu seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonrası Teşkilatın 2011-2013 Dönemi Başkanlığı’na seçildi.

Bu haber toplam 1516 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.