1. HABERLER

  2. Duruay'dan berberlere destek!
Duruay'dan berberlere destek!

Duruay'dan berberlere destek!

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı berber esnafı ,Belediye Başkanı Fatih Duruay ile kahvaltıda bir araya geldiler.

A+A-

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı berber esnafı ,Belediye Başkanı Fatih Duruay ile kahvaltıda bir araya geldiler.

Başkan Duruay Berber esnafı ile Ayışığı kafede sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltıya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut ve belediye esnaf komisyondaki meclis üyeleri katıldı. Başkan İsa Albut Berber esnafın sorunlarını gündeme getirerek, özellik berberlerin Pazar günü tatil yapmasını yönünde belediyenin de destek vermesini istedi.

BELEDİYEDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Albut ; Sadece berber esnafın değil tüm esnafımızın eksikleri ve sorunları var. Gölbaşı esnafımız gerçek anlamda ticari payını alamıyor. Esnaf odası olarak bize düşen sosyal sorumlukları yerine getireceğiz. Bu konuda belediyemizden destek bekliyoruz. İfadelerini kullandı.

BERBERLER AİLESİNE ZAMAN AYIRMALI

Berber esnafın Pazar günü kapatılası gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Fatih Duruay ; Berber esnafımız haftada bir gün ailesine zaman ayırmalıdır. Sosyal hayatını yaşamlıdır. Berber esnafın çoğunluğu Pazar günü tatil olmasını istiyor ise diğer esnafımızda bu uygulamaya uyum sağlamalıdır. Belediye olarak gereken çalışmayı yapacağız. Esnafımızın her türlü sorunları ile yakından ilgileneceğiz. Dedi.

PEKİ KANUN NE DİYOR?

Dinlenme hakkı ve sosyal yaşamlarına katkı amacıyla
Düzenleme, berberlik ve kuaförlük mesleğini icra eden esnafın dinlenme hakkının korunması ve sosyal yaşamlarının düzenlenmesine katkıda bulunulması amacıyla yapılmış, 11 Ağustos tarihinden itibaren yürürlüğe girmişti.
İlgili bakanlık, özel ihtiyaçların gelişmesi durumunda; önceden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na müracaat edilmesi ve müracaatın Bakanlıkça uygun bulunması koşuluyla, berberlerin pazar günleri, Bakanlık tarafından verilecek izinde belirtilecek saatler arasında çalışabilmelerinin mümkün olacağını da duyurmuştu.

Bu haber toplam 1282 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.