1. HABERLER

  2. Elif Özer, güven tazeledi
Elif Özer, güven tazeledi

Elif Özer, güven tazeledi

AK Parti Gölbaşı Kadın Kolları’nda kongre heyecanı yaşandı. Ak Parti Gölbaşı İlçe Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi’nde mevcut Başkan Elif Özer Kadın Kolları Başkanlığı’na seçilerek güven tazeledi.

A+A-

AK Parti Gölbaşı Kadın Kolları’nda kongre heyecanı yaşandı. Ak Parti Gölbaşı İlçe Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi’nde mevcut Başkan Elif Özer Kadın Kolları Başkanlığı’na seçilerek güven tazeledi.

400 delegeden 235’in oy kullandığı kongrede oyların tamamını alan mevcut Başkan Elif Özer 3. olağan kongrede güven tazeleyerek başkan seçildi.

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Kalabalık bir katılım gurubuyla gerçekleştirilen kongreye protokolünde ilgisi yoğun oldu.  Pembe Köşk Balo Salonu'nda yapılan ilçe kadın kolları kongresine, Turzim Bakanı ve Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Tülay Selamoğlu, Ülker Güzel, Haluk ÖzdalgaGenel Merkez Kadın Kolları Teşkilattan Sorumlu MYK Üyesi Nur Özkaya, Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Kara, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Mustafa Başer ve Doğan Çağatay, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Ak partili vatandaşlar katıldı.

KADINLARIMIZ ARTIK SÖZ SAHİBİ OLDU

AK Partili hanımların yoğun ilgi gösterdiği kongrede Divan Kurulu Başkanlığı görevine Mualla Varol getirildi. Divan’ın oluşturulmasının ardından ilk siyasi konuşmayı Elif Özer yaptı. Özer, yaptığı konuşmasında 17 aylık görevi süresinde girilmedik ev, çalınmadık kapı bırakmadıklarını belirterek, “Bizler hep zorlu fakat güzel bir sürecin bizi beklediğinin bilinci içerisindeydik. Bu 17 ay içerisinde bir referandum, birde genel seçim geçirdik. Sandık yönetim kurulu ve eksik mahalle temsilciliklerimizi tamamladık. Yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber uğramadık mahalle girilmedik ev bırakmadık. Kadın üye sayımızı 1600'lerden 4000'lere yükselttik. Ak Parti ile kadının politika ve sosyal yaşamındaki yeri de büyük mesafe almıştır. Kadınlarımız artık siyasette söz sahibi olmuştur. Kadın kollarımız hizmet için Türkiye'nin en büyük ve örgütlenmiş kadın koludur” dedi.
AK PARTİ BİR HALK HAREKETİDİR
Özer’in konuşmasının ardından kongreye katılan Ak Partili milletvekilleri de AK Parti’nin bir halk hareketi olduğunu, kendilerinin de bu hareket içerisinde durmaksızın çalışmaya devam ettiklerini belirttiler.
AK Parti iktidarı ile kadının siyasetteki rolünün daha da arttığına ve kadının artık siyasetin öznesi haline geldiğine vurgu yapan Milletvekilleri, bunda en büyük etkenin ise AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara duyduğu güven ve verdiği destek olduğunun altını çizdiler.

AK PARTİ DÜNYANIN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM HAREKETİDİR
Turizm Bakanı ve AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez Genel Başkanı Güldal Akşit de kongrede yaptığı konuşmasında, kadınlar olarak en büyük desteği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıklarını kaydederek, Ak Parti’nin 2 milyonu aşkın üyesi ile dünyanın en büyük sivil toplum hareketi olduğunu söyledi.
Akşit’in konuşmasının ardından protokol salondan ayrılırken, başkanlık divanı adaylık için başvuruları istedi.
Başkanlık için mevcut başkan Elif Özer’in yanı sıra geçtiğimiz aylarda basın yoluyla da adaylığını açıklayan Birgül Asıl da divana dilekçelerini sundu. Sonrasında söz almak için divana bir dilekçe daha veren Birgül Asıl kürsüye çıkarak konuşmasını yaptı.

ASIL’A MÜHÜR ENGELİ

Konuşmasında adaylık sürecinde anti demokratik uygulamalar ile karşı karşıya kaldığını ve aday olmasının engellenmeye çalışıldığını belirten Asıl, adaylıktan geri çekilmeyerek kendisine karşı anti demokratik uygulamalar içerisine girenlere bir demokrasi cevabı vermek istediğini belirtti.
Asıl’ın konuşmasını bitirmesinin ardından divan başkanı Mualla Varol, Birgül Asıl’ın adaylık dilekçesinde delege listesi, üst kurul delege listesi ve ilçe ile il kadın başkanlarının onay mührü olmamasını gerekçe göstererek Birgül Asıl’ın adaylık başvurusunun divan tarafından kabul edilmediğini açıkladı.

ÖZER İLE YOLA DEVAM
Böylece seçime mevcut başkan Elif Özer tek liste ile katıldı ve oylamaya geçildi.
Oylamada kongreye katılan 400 delegeden 235’i oy kullanırken geçersiz oy çıkmadı. Geçerli olan 235 oyun hepsini alan Elif Özer de yeniden AK Parti Gölbaşı Kadın Kolları Başkanlığı görevine seçilerek güven tazeledi.

 

Bu haber toplam 5083 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.