1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Elikesik mecliste Atatürk Sahil Parkı için konuştu
Elikesik mecliste Atatürk Sahil Parkı için konuştu

Elikesik mecliste Atatürk Sahil Parkı için konuştu

Elikesik mecliste Atatürk Sahip Parkı için konuştu

A+A-

Geçtiğimiz ayı belediye meclisinde Atatürk Sahip Parkı’yla ilgili alınan kararla ilgili tartışmalara Mayıs ayı meclis toplantısına damga vurdu. CHP İlçe Başkanı ve Grup Başkanvekili Bülent Elikesik mecliste yaptığı konuşmada, kararın iptal edilmesi gerektiğini ifade ederek “Bir sorumda 29 yllığına kiralanan alandaki işletmeler kime aittir? Bunları kim işletecek kim kiraya verecek?” sorusunu sordu.

YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ...

İşte Elikesik’in o sözleri;

CHP gurubu olarak hiçbir zaman hizmete karşı çıkmamış ve her zaman siz iktidarın yanında olduk. Bunu sayın başkanın net olarak bildiği kanaatindeyim. Ancak sahil park projesini bizler görmeden istişare bile etmeden yangından mal kaçırır gibi başkanlık yazısı gruplara dağıtılmadan acele meclise getirildi. Bizde CHP grubu oalrak red oyu kullandık.

29 YILLIK İPOTEK KOYUYORSUNUZ

Bizim anlayamadığımız 29 yıllığına kiraya verilen alanı belediye imkanlarınca neden yapmıyoruz? Gölbaşı halkının eğlence ve mesire yerine nefes aldığı alanan 29 yıllığına ipotek koyuyoruz. Ben şunu şçok iyi biliyorum ki bu Gölbaşı’na yapılmış bir hizmet değildir. Bakın vicdanlarınıza sesleniyorum. Bu karardan derhal ger dönün.

KENDİMİZ HARÇ DÖKERİZ

Yıldırım Beyazıt’ın Bursa’ya yaptırdığı 20 kubbeli camiyi örnek veren Elikesik “İşte bizler böyle bir ecdadın torunlarıyız ve onlara layık olmalıyız. Sakın bizi kimse camii karşıtlığı ile yargılamaya kalkmasın. İşte buradan haykırıyorum. Eğer bir yerde camiiye ihtiyaç varsa milletvekillerimizle, birikte hatta genel başkanımızın katılımıyla harç atmaya hazırız. Ama bunun yeri sahil park değildir. Hz.Ömer hazretlerinin buyurduğu gibi “İsrafı camiide bile görsem yıkarım.” Felsefesi ile yaklaşalım ve israf etmeyelim.

BU İŞLETMELER KİMİN OLACAK?

Bir sorumda 29 yllığına kiralanan alandaki işletmeler kime aittir? Bunları kim işletecek kim kiraya verecek? Uzun bir süredir tanıdığım ve vicdanına güvendiğim Fatih Duruay’ın bile bu projeyi tekrar gözden geçireceği ümidi ile hepinize saygılarımı sunarım. 

HİZMETE KARŞI DEĞİLİZ

CHP Grubu olarak hiçbir hizmete karşı çıkmayarak iktidarın yanında olduk. ancak Sahil Parkı bizlerin bilgisi olmadan ve istişare edilmeden yangından mal kaçırırcasına, başkanlık yazısı gruplara dağıtılmadan meclise sunulmuş bizde CHP olarak ret verdik. Sayın Başkanın burada hakkını teslim etmek istiyorum. bundan önceki bütün projelerde grupların olumlu yada olumsuz görüşlerini aldığı için kendisine teşekkür ediyorum.

GÖLBAŞI DIŞLANIYOR
'Bizler bu topraklara hizmet etmek zorundayız. Gerçi Gölbaşı'm hep verir, hiç alamaz. İncek'e kültür merkezi yaparız büyükşehir elimizden alır. Sonra biz yine yenisini yaparız elimizden almasını bekleriz. Ankara haritası çıkartılır metropol ilçe Gölbaşı dış ilçe sayılır. Dış mahallelerde alt yapı sorunu olan, imarı hala çözülmemiş, oturdukları evlerin tapularını alamamış önce çözüm bekleyen mahallelerimiz var'


KÖPEK BARINAĞI ÇÖZÜM BEKLİYOR
Vatandaşın çözüm beklediğini belirten CHP'li Elikesik; 'Vatandaşımızın bizlerden çözüm bekliyor. Köprek barınağı problemine acilen çözüm getirilmeli ve başka yere alınmalıdır. Özellikle Eymir ve Şafak mahallesi bu problemden ciddi anlmada sıkıntı yaşamaktadır' dedi. 

Bu haber toplam 2117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.