1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Elikesik'ten 15 Temmuz açıklaması
Elikesik'ten 15 Temmuz açıklaması

Elikesik'ten 15 Temmuz açıklaması

CHP İlçe Başkanı Bülent Elikesik 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

CHP İlçe Başkanı Bülent Elikesik 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Elikesik açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi “Türkiye’nin en büyük demokrasi yürüyüşünün kahramanları olarak” bizler, Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti korumak ve ileriye taşımak yolunda her zaman milli iradenin önemi ve önceliği olduğu inancındayız.

Cumhuriyet Halk Partisi tarihte parlamenter sistemin kurucusudur. Çıkan seçim sonuçlarına da hep saygılı olmuştur öyle de devam edecektir. Bu bağlamda milletin iradesi dışındaki yönetme çabalarına geçmişte de karşı durmuş ve bundan sonra da karşı duracaktır.

Bugüne kadar yapılmış tüm darbelerde Cumhuriyet Halk Partisi mensupları en ağır şekilde bedel ödemiştir. Nasıl geçmişte darbecilerin yargılanmasını talep etmişsek, bu gün de aynı görüş ve düşüncelerin sahibiyiz. Hükümetlerin ve yöneticilerin milletin iradesi ile gelmesi ve milletin iradesi ile gitmeleri gerektiğinin tartışmasız savunucusuyuz.  
15 Temmuz’da hain darbe girişiminde bulunanlara, resmi ya da özel her kim olurlarsa olsunlar ağır bir şekilde bedel ödettirilmelidir. Gerçek suçlular ile suçsuzlar ayırt edilmeli mağduriyetler giderilmelidir. 
15 Temmuz gecesi Türkiye için, Cumhuriyet için demokrasiye inancı için meydanlara çıkarak canını ortaya koyan ve bu yolda şehit ve gazi olan yurttaşlarımıza sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. 

Halkın 15 Temmuzu’nda şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor ailelerine sabır diliyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz.

Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  1915’te Çanakkale’de “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” dediği şehit ve gazilerin nesilleri olarak  vatan için her zaman savaşmaya ve ölmeye hazırız.   
CHP Gölbaşı İlçe Örgütü Adına 
CHP Gölbaşı İlçe Başkanı 
Bülent Elikesik

Bu haber toplam 2047 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.