1. HABERLER

  2. Enes Duruay yazdı "Bizim Ne Zaman İdealist İmamlarımız Olacak ?"
Enes Duruay yazdı "Bizim Ne Zaman İdealist İmamlarımız Olacak ?"

Enes Duruay yazdı "Bizim Ne Zaman İdealist İmamlarımız Olacak ?"

Bizim Ne Zaman İdealist İmamlarımız Olacak ?

A+A-

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla,

Uzun zamandır kaleme almak istediğim bir konuydu bu, kısmet olmadı bir türlü. Nasip bugüne imiş. Farklı bir başlık ile giriş yaptığım yazımı okumadan önce size sormak istedim bu soruyu: "Bizim ne zaman idealist imamlarımız olacak?".

 Belki de bu son zamanlarda size sorulan en ilginç, bir o kadar da basite alınacak bir soru gibi geliyor (ilk bakışta) fakat sorunun cevabı ülkemizin geleceği için oldukça mühim bir yere sahip benim gözümde.

Gerçekten ülkenin ihtiyacı olan nitelikli vatandaş özellikleri arasında önemli bir yere sahiptir idealist olmak. Toplum olarak hayatın her alanında ihtiyacımız vardır idealist insanlara. Nitelikli bireyler olmalıyız yeni nesil olarak. Milli, Yerli, Ahlaklı, Dürüst, Okur, Düşünür ve İdealist olmalıyız. Dedemizden, ana-babamızdan, bütün aile büyüklerimizden daha idealist olmalıyız. Herkesin idealist olmasını bekleyemeyiz ancak içimizde çok sayıda idealist olmalı çünkü buna ihtiyacımız var.

Bir kez daha söylüyorum Büyük Önderimizi Allah Resulü'nü örnek almalı ve idealist olmalıyız. Gelecek nesilleri daha iyi yetiştirmek için, uluslararası arenada daha kuvvetli olmak için, dünyayı daha yaşanılabilir kılmak için, kaybolmaya yüz tutmuş kültürümüze-tarihimize sahip çıkmak için, teknolojide dünya lideri markalar üretmek için, ordumuzu-sanayimizi geliştirmek için, vatanımızı-milletimizi, ümmeti ve mukaddesatı daha iyi koruyabilmek için öğretmeninden, siyasetçisine, çevrecisine, tarihçisinden mühendisine, bilim adamına, askerine bilhassa imamına "felsefedeki idealizm" tanımının çok daha ötesinde mefkuremiz, ülkümüz, gayemiz için idealist olmalıyız.

 

Bu haber toplam 1848 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.