1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Engin Eren kaçak hobi bahçeleri savundu
Engin Eren kaçak hobi bahçeleri savundu

Engin Eren kaçak hobi bahçeleri savundu

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Engin Eren’den kaçak Hobi Bahçeleriyle ilgili ilginç bir çıkış geldi. CHP'li Belediyeler kaçak hobi bahçesi yıkımları yaparken CHP'li Eren kaçak hobi bahçelerini savundu. 

A+A-

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Engin Eren’den kaçak Hobi Bahçeleriyle ilgili ilginç bir çıkış geldi. CHP'li Belediyeler kaçak hobi bahçesi yıkımları yaparken CHP'li Eren kaçak hobi bahçelerini savundu. 

Öte yandan Eeren'in kaçak hobi bahçeleriyle ilgili yaptığı açıklama parti içinde de tartışma yarattı.

CHP’li Engin Eren’in Hobi bahçelerinin yıkılmasına karşı çıktığı açıklama kendi partililerinden de tepki aldı.  Eren’in açıklamasına Nuriye Atabey isim vermeden tepki gösterirken “Günün atasözü,
Kaçağa ve Göçeğe alışkın olan, Kaçağı göçeği savunurmuş...” ifadelerini kullandı.

Bir başkan CHP’li isim olan Erdinç Candemir ise tepkisini “Tarım arazilerine yapılan kaçak yapıları kim yapmış, kim satmış, kimler komisyonculuğunu yapmış, kimler haklı göstermeye çalışıyor. Kaçak olan kaçaktır, bunun haklılık payı olmaz, savunulacak bir tarafı da yoktur.              Sözleriyle dile getirdi. Candemir’in bu paylaşımına CHP eski ilçe başkanı Yusuf Aksakal da alkışlarla destek verdi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR;

ENGİN EREN CHP İLÇE BAŞKANI

Sayın Ramazan Şimşek,

İlk önce şunu belirtmek isterim ki Ankara'nın, özellikle memur - işçi ve emekli kesiminden oluşan bir aile yapısı vardır. Herkes "güvenliği olan villa alıp bahçesine de havuz yaptırabilecek" bir durumda ne yazık ki değil. Bu yüzden insanlar, Gölbaşı'ndan 500'er metrekare bir toprak satın alarak kendilerine ufacık hafta sonu evi tarzında yaptıkları bu bahçeleri "Kaçak" diye yıkmak istiyorsunuz. "Ben kaçak yapıya müsaade etmem diyorsunuz" Bu insanlar belki kredi çekerek ya da arabasını satarak bu bahçeleri almıştır. Sizin bu açıklamanızdan sonra ne kadar sıkıntı içerisinde olduklarından haberiniz var mı? Akşam uyuyamadıklarından bilginiz var mı?

Evde huzurları kaldı mı diye düşündünüz mü? Hiç vicdanınız sızlamadı mı? Telaşa kapılıp bahçelerini aldıkları fiyatın altında ucuza satıp en az zararlı çıkmak istiyorlar. Şimdi size bir soru sormak istiyorum. Köylümüzün vatandaşımızın toprağının para ettiği bir dönemde siz bu insanlara ne diyeceksiniz? Tabii ki bir de bunun esnaf boyutu var. Arkadaşlarımız bu kötü dönemde evlerinin geçimini bu şekilde çıkartmaktalar. Şu anda bütün esnaf arkadaşlarımız ciddi sıkıntı içindeler. Siz Gölbaşı'nı yöneten bir Belediye Başkanı olarak hepsini çok ince vaziyette düşünüp kimseyi rahatsız etmeden çözüm bulmanız gerekmektedir. Zarara uğratmadan bu işlemi yapabilirsiniz ama bu sınavda kötü bir sonuç aldınız.

Çok hızlı karar verdiniz, yanlış yaptınız. Vatandaşımız için doğru kararlar almanız sizin için en hayırlısıdır. İnsanlar kendi bütçesine göre alabildiği bu bahçelerde hafta sonlarını aileleri ile birlikte geçiriyorlar. Burada evlerinin meyve ve sebzelerini üretiyorlar. Yani ülke ekonomisine katkı sunmaktadırlar. Ayrıca pandemide bunun ne kadar önemli olduğunu tüm Türkiye görmüştür. İlk önce size şunu hatırlatmak isterim incek'teki Gölbaşı Belediyesinin hizmet alanı, yeşil alan üstünde kaçak bir yapıdır. Binanın tadilatını yapıp siz açılışını yaptınız. Binanın kaçak olduğundan bilginiz var mıydı?

TOKİ'ye giderken, yani yeni hastanenin karşısındaki 8 adet büfe, otoparkın olduğu noktaya yapılmıştır. "Belediyenin buradan gelecek gelire ihtiyacı var" dediğinizi işittik. Bunun bir dedikodu olmasını temenni ederim. Aynı şekilde Üniversiteler Sokağı dediğiniz proje de yeşil alanın üstüne yapılmak istenmektedir. Şu an için orada bir plan değişikliği gözükmemektedir.

Görev süreniz çok hızlı vaziyette geçmektedir. 4 yıldan az bir zamanınız kaldı. Gölbaşı'nda oturmaya da devam edeceğinizi ümit ederek görev süreniz sonunda hakkınızda "İyi bir belediye başkanı ve iyi bir insandı" denmesini arzu ederim.

 

ERDİNÇ CANDEMİR:

Tarım arazilerine yapılan kaçak yapıları kim yapmış, kim satmış, kimler komisyoculuğunu yapmış, kimler haklı göstermeye çalışıyor. Kaçak olan kaçaktır, bunun haklılık payı olmaz, savunulacak bir tarafı da yoktur.

NURİYE ATABEY

Günün atasözü, Kaçağa ve Göçeğe alışkın olan, Kaçağı göçeği savunurmuş.

Bu haber toplam 6513 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.