1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ercan Şimşek Afyon'da Mansur Yavaş'ı temsil etti
Ercan Şimşek Afyon'da Mansur Yavaş'ı temsil etti

Ercan Şimşek Afyon'da Mansur Yavaş'ı temsil etti

Ercan Şimşek Afyon'da Mansur Yavaş'ı temsil etti

A+A-

Enerji Kentleri Birliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliği ile “Yenilenebilir Enerji Sektöründe Belediyelerin Rolü” başlıklı panel programı Afyonkarahisar’da Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla yapıldı.
Panele CHP Gölbaşı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek, Ankara Büyükşehir Belediyesini temsilen katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Enerji Kentleri Birliği’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Birlik bünyesinde bir Çevre Komisyonu kurulmasına karar verildi.
Ardından Enerji Kentleri Birliği Başkanı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yenilenebilir enerji ve enerjide belediyelerin geleceği konusunda bilgiler verdi.
Toplantıda Odunpazarı ve Boğazlıyan Belediyeleri, Enerji Kentleri Birliğine yeni üye olarak katıldı.
Toplantı “Yenilenebilir Enerji Sektöründe Belediyelerin Rolü” başlıklı panel programı ile devam etti.
Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Gölbaşı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek, yenilenebilir enerji kullanımın Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın en önemli stratejik hedeflerinden biri olduğunu söyledi.
Şimşek, “ Enerji şu anda toplum yaşamı ve refahının en önemli etkenlerinden biri hatta en önemlisidir. Fakat bu değeri sebebiyle ne yazık ki gerek enerjiyi elde ederken çevreye verilen zarar gerekse ona sahip olmak için verilen mücadelenin savaşlara dönüşmesi sonuçlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. İşte bu toplumsal sorunların üstesinden gelebilmek için yenilenebilir enerji çalışmalarına ve gelişimine Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli Duyarlılığı ortaya koyuyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarının (Rüzgar, Güneş, Jeotermal vb) tamamının yerel olması ülkeler arasındaki mücadelenin azalmasına ve çevre dostu bir enerji türü olmasıyla da doğanın korunmasını sağlayacaktır. Yenilenebilir enerji kullanımının artırılması Ankara özelinde Belediye Başkanımız Mansur yavaş’ın en önemli stratejik hedeflerinden biri olduğunu da belirtmek isterim”

Bu haber toplam 3114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.