1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. FETÖ'cülere karşı ortak bildiri
FETÖ'cülere karşı ortak bildiri

FETÖ'cülere karşı ortak bildiri

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bulunan AK Parti, CHP ve MHP grupları, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimiyle ilgili ortak bildiri yayınladı.

A+A-

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Yıldız,  CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek’in imzasıyla yayınlanan ortak bildiride, “Millet tarih yazmıştır. Türkiye Cumhuriyeti hedef alan bu darbe girişimini, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri olarak şiddetle kınıyoruz. Dünya demokrasi tarihine örnek olan darbeye, millet darbesiyle ve demokrasi nöbetleriyle karşılık verme hareketini alkışlıyoruz” görüşlerini dile getirdiler.

            15 Temmuz Cuma akşamı, Türkiye'de milletin canına, malına, inancına, güvenine, evladına, umutlarına, geleceğine, yöneticilerine, polisine, askerine, kurumlarına, demokrasisine, Genelkurmay Başkanı'na, Meclisi'ne, Cumhurbaşkanı'na yönelik olarak “hain darbe girişimi” gerçekleştiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:  

“Aynı vatan topraklarını paylaştığımız, aynı sulardan içtiğimiz, belki ‘can dostum’ diye bildiğimiz, ‘Peygamber Ocağı Mensubu’ dediğimiz, ‘inançlı insanlar’ diye düşündüğümüz ‘bir grup vatan haini’, bu milleti sırtından yaralamış, güvenini sarsmış, terörle mücadele yerine, milletin kaderiyle oynamaya kalkışmıştır.

Bu darbecilerin nasıl gözü dönmüştür ki, bugüne kadar düşman ordularının bile yapmadığı, daha önceki darbecilerin bile teşebbüs edemediği şekilde, başta TBMM olmak üzere, bina, yol, köprü ve benzerine, kirli ve kanlı ellerini uzatmışlardır. Özellikle gelişen ve değişen Türkiye’de gözbebeği şehirlerimiz, İstanbul ve Ankara’da milletin malı olan uçak ve silahların millete zarar vermek üzere kullanıldığı bu alçak darbe girişiminin, akılla ve vicdanla izah edilebilir bir yanının olmadığı, açıkça ortadadır.

Bunda asıl hedef, Anadolu insanının büyük emeklerle Gazi Mustafa Kemal ile birlikte kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk demokrasisidir. Ama bu zavallıların unuttuğu, bilmediği ya da tahmin edemediği bazı değerler vardır ki, onlar görseler dahi görmezler, bilseler dahi bilmezler, duysalar dahi duymazlar…

Onlar 1000 yılı aşkındır Anadolu’da destanlar yazan, devletler kuran aziz bir milletin varlığını unuttular. Bu millet ki; 1071’de Anadolu’nun kapısından girerken, Anadolu’da ve dünyada birlik ve beraberliği sağlamayı misyon edinmiş, İstanbul’u fethedip çağ kapatıp çağ açarken halkı özgür bırakmış, Viyana kapılarına kadar dayanırken hiçbir yeri yakıp yıkmamış, atalarının kanlarıyla kazandığı vatan toprağını namusu bilmiş, asla parayla satmamış, Çanakkale’de kendisini vurmaya gelenlerin bile yaralarını sarmış, Milli Mücadele’de İstiklal Marşı yazdırmıştır…

Bu millet ki bugüne kadar pek çok darbeye rağmen demokrasi mücadelesinden asla vazgeçmemiş ve “Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin” olduğunu, daha güçlü bir şekilde tüm dünyaya ispat etmiştir. Ayrıca nihai amacı, başta düşünce özgürlüğü olmak üzere bütün sivil ve siyasi özgürlükleri güvenceye almak ve bütün vatandaşlarımızın korku ve endişeden uzak yaşamalarını sağlamak olan demokrasiye inanmıştır.

Evet darbeciler, böyle aziz bir milletin mensubu olduklarını inkar ettiler… Onlar bu milletin, dünya ülkelerinin pek çoğundan dua aldığını, dik duruşlu Cumhurbaşkanı, Başbakan ve idarecileri olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, tüm siyasi partileriyle her türlü kötülüğe göğsünü siper eden ve milletin evi olan Gazi Meclis’e sahip olduğunu, bu ülkede tüm siyasi partilerin siyaset yaparken farklılıklarına rağmen söz konusu vatan olduğunda demokrasi mücadelesini birlikte yürüttüğünü unuttular…

Dünya demokrasi tarihinde ilk defa bir darbeye, millet darbeyle cevap vermiştir. Bu aziz millet, ferasetiyle, cesaretiyle sokaklara dökülmüş, ulusal ve uluslararası nitelikli bütün sorunların, yegâne tartışılma ve çözülme platformu olarak siyaseti ve demokrasiyi tanımıştır. Millet, cumhuriyet ve demokrasiyi korumaktadır, vatanı uğruna canını feda etmektedir.  Millet kendi geleceğine ve kaderine sahip çıkmaktadır. Millet dünyaya, “Yönetme talebi olanların, demokratik zeminde yerel ve genel yönetime talip olabileceğini ve menfur bir darbeyle değil, ancak seçimle iş başına gelinebileceğini” bildirmiştir.

Yüreği olmayan darbeciler, bu ülkede kamyonlarıyla, iş makineleriyle, ekipleriyle tanklara karşı duran belediye başkanları, yürekli sivil toplum kuruluşları, canlı yayında kafasına silah dayansa veya stüdyosu basılsa dahi görevini bırakmayacak kadar cesur medya mensupları, kendi milletine kurşun sıkamayacak kadar yiğit ve bu emri verene kurşun sıkabilecek kadar şahadeti göze alan asker ve polisleri, tankın önüne yatabilecek ve elinde silahı olmadığı halde karşısındakinin silahını tutabilecek kadar bileği kuvvetli vatandaşlarımızın varlığını unuttular… Onlar 15 yaşında gençliğini harp meydanlarında harcayan aslan delikanlıların, gözü yaşlı, bebeğini top mermisine feda eden yiğit anaların, torunlarıyla yaşadıklarını unuttular…

 

 -"DARBE, CUMHURİYETİN VERDİĞİ CESARETLE DURDURULMUŞTUR"

Evet, Türkiye eski Türkiye değildir. Bu hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Tüm Değerli Siyasi Parti Başkanlarımız, Genel Kurmay Başkanımız ve duyarlı Komutanlar, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Emniyet Teşkilatımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Yazılı ve Görsel Medya Mensuplarımız, Evlatlarımız, Analarımız, Babalarımız, Fedakâr Aziz Türk Milletinin dik duruşuyla bastırılmıştır. Bu darbe, cumhuriyetin verdiği cesaretle durdurulmuştur.

Millet tarih yazmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan bu darbe girişimini, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri olarak şiddetle kınıyoruz…  Bunun bir kırılma noktası olmasını temenni ediyoruz. Dünya demokrasi tarihine örnek olan ‘darbeye millet darbesiyle ve demokrasi nöbetleriyle karşılık verme hareketini’ alkışlıyoruz. Böyle bir kalkışma hareketine tevessül edenlerin, şiddetle cezalandırılmasını istiyoruz. Bu süreçte verdiğimiz, milletin evladı şehitlerimize Allah’dan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.”

 
Bu haber toplam 1392 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.