1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Gökçek ve Akyol'dan birlik mesajı
Gökçek ve Akyol'dan birlik mesajı

Gökçek ve Akyol'dan birlik mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası tarafından düzenlenen ve yaklaşık 2 bin şoför esnafının yer aldığı iftar yemeğinde Alevi ve sünnilere birlik ve beraberlik mesajı verdi.

A+A-

Başkent'i ilçe ilçe gezerek Büyükşehir Belediyesi'nin 'Halk İftarları'na katılan ve Başkentlilere gerçekleştirilen hizmetleri ve projeleri anlatan Başkan Gökçek, Ankaralı esnafla da biraraya gelerek müjdeli haberler verdi. 
VİDEO İÇİN TIKLAYIN 
Altınpark ANFA -B salonunda düzenlenen ve Başkan Melih Gökçek'in yanısıra, milletvekilleri, bürokratlar, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani ile 2 bin kişilik şoför esnafının da katıldığı iftar yemeğinde, Başkent yollarına ilişkin yapılan çalışmaları anlatan Başkan Gökçek, alkışlar eşliğinde Ankara'da bu yıl Cumhuriyet tarihinin en fazla köprü ve yol çalışmasına imza atacaklarını söyledi. 

-GANİ: 'DESTEKLERİNDEN ÖTÜRÜ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM' 
İftarın ardından kürsüye çıkan ve şoför esnafına seslenen Oda Başkanı Hacı Bekir Gani, oda olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi vererek, son dönemde Türkiye'de yaşanan olaylara değindi. 'Aramıza fitne sokmak istiyorlar, buna izin vermeyin, kardeşliğimizi, birliğimizi koruyalım' dedi. Gani, hiçbir ayrım yapmaksızın kendilerine destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Gökçek'e teşekkür etti.

DURAK BAŞKANLARINDAN DESTEK 
Hacı Bekir Gani'nin ardından söz alan ve alevi olduğunu ifade eden Mamak-Ulus Durak Başkanı Bayram Akyol, 'Onur duyuyorum, gurur duyuyorum, bütün sünni arkadaşlarımla da gurur duyuyorum. Birlikte çalışıyoruz, hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadan, içimize fitne fesat tohumları sokmadan, birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz' dedi. 

Başkan Gökçek'e de verdiği destekten ötürü teşekkür eden Akyol, 'Bizler alevi toplumu olarak, ülkemize, insanların birlik beraberlik içerisinde yaşamak isterken, fitne fesat sokan insanları ayıklamak, temizlemek isteriz. Ülkemizi, bu toplumu daha güzel günlere getirmek istiyoruz. Onun için sonuna kadar Hükümetimizin arkasındayız, destekçesiyiz. Sevgili belediye başkanım bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı sizlere de sonuna kadar teşekkürlerimi sunuyorum' diye konuştu. 

Keçiören-Aktepe-Ulus Durak Başkanı Bektaş Taşçıoğlu, kendisinin alevi olduğunu belirterek, 'Bizim aramıza fitne-fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz' dedi. 

-BAŞKAN GÖKÇEK 'TEN BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI 
Konuşmaların ardından şoför esnafının alkışları arasında kürsüye davet edilen Başkan Gökçek, son 1,5 ay boyunca özellikle Kızılay civarındaki esnaf olmak üzere büyük sıkıntılar yaşandığını kaydederek, 'Otobüslerimizi, minibüslerimizi, halk otobüslerimizi taşladılar, hiçbiri tesadüf değil' diyerek sözlerine başladı.

10 yıl öncesiyle bugünkü Türkiye arasındaki farkları anlatan Başkan Melih Gökçek, Kanal İstanbul, 3. boğaz köprüsü, havalimanı ve nükleer santral projelerinin yabancı ülkeleri rahatsız ettiğini söyledi. 'Taksim Platformu diye bir grup, bu 4 projeye de karşı çıktı. Hepsi yurtdışından ülke içini karıştırmak için yapılan şeyler. Daha 2,5 yıl öncesinden Türkiye'de eleman yetiştirdiler...Türkiye'nin altını üstüne getirdiler. Elhamdülillah atlattık bunları' diye konuştu. 

“ALEVİ-SÜNNİ TARTIŞMASI ÇIKARMAK İSTİYORLAR” 
Dünyadaki büyüme verilerine göre yüzde 2,5 ile Şili'den sonra en hızlı büyüyen ikinci ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, 'Çankaya ve Batıkent bölgesinde parklarda militanlar gezerek, forumlar düzenliyorlar. Ekim ayında ortalığı nasıl karıştıracağız diye forumlar yapıyorlar. Okullar başlayınca yapacaklar. Ağustos'ta da planlıyorlar. Milletin,'bu olaylar bitsin artık'deyip, hükümetten bıkması için yapılıyor bunlar. Ama kurtulamayız, çünkü yabancı ülkeler güçlü iktidarlar istemezler, koalisyon isterler. BizAnkara olarak bunlara direnmek zorundayız' dedi. 

Durak başkanlarının alevi-sünni ayrımına ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Başkan Gökçek, şunları söyledi: 

'Türkiye 'de güneydoğudaki olayların yatışmasından rahatsız oldukları için alevi-sünni tartışması çıkarmak istiyorlar. Biz etle tırnak gibiyiz. Kardeş gibi yaşayacağız. Ben televizyona çıktığımda söyledim, bizi alevi-sünni diye birbirimize takıştıracaklar diye. Tahriklere gelmeyeceğiz ve alevi-sünni kardeştir bunu bileceğiz, bunu yapmaya mecbur ve mahkumuz, bunu özellikle belirtmek istiyorum.' 

-BÜYÜKŞEHİR'İN YOL MÜJDELERİ 
Şoför esnafının en çok merak ettiği Belediye çalışması olan yollara ilişkin de çok önemli açıklamalarda bulunan Başkan Melih Gökçek, önce bu yıl Cumhuriyet tarihinin en büyük yol ve köprü çalışmasına imza atacaklarını kaydetti. Yol çalışmalarına ilişkin açıklamalarına önce Yeni Çiftlik Bulvarı ile başlayan Başkan Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği içerisinden giden yol üzerinde 14 tane alt üst geçit yaptıklarını, hemzemin geçitten yeni Başbakanlık binasına giden bölümünün ise, AŞTİ içerisinden iki şerit olarak KonyaYolu'na bağlanacağını söyledi. 

Bu yıl için 4 milyon 200 bin metreküp hafriyat yapıldığını ve bunun da 420 bin kamyon demek olduğunu anlatan Başkan Gökçek, yolun Ağustos ayı içerisinde resmi açılışının yapılacağı müjdesini verdi. 

İkinci olarak yeni bir bulvar daha yaptıklarını bunun da İstanbul yoluna paralel Batıkent yolu olacağını anlatan Başkan Gökçek, 'Bu yolda da toplam 5 tane alt geçit olacak. Doğu batı aksındaki alternatifleri çoğaltmaya çalışıyoruz. Yıl sonu demeden inşallah bu alt geçitlerin tamamını bitirmiş olacağız. Seçimden önce de yolu bitireceğiz' dedi. 

“ODTÜ YOLU RAHATLATACAK” 
Üçüncü büyük projenin ise ODTÜ içerisinden geçecek olan ve Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu ile Dikmen'e bağlayacak olan yol olduğunu kaydeden Başkan Melih Gökçek, 'ODTÜ'ye tam 27 tane proje sunduk. Sonuncuyu zorla kabul ettirdik. Halen resmi tasdiki vermediler. Öğrenciler karşı koyuyormuş. Biz başladık inşaata ve kapıya dayandık' diye konuştu. 

Yolun planının aslında Murat Karayalçın döneminde yapıldığını ancak şu anda kendisi tarafından yapıldığı için karşı çıkıldığını anlatan Başkan Gökçek, 'Şu anda büyük kısmı yapılıyor. ODTÜ'de sıkıntı çıkmazsa Allah'ın izniyle yıl sonuna kadar hizmete girecek ve trafik yükünü ciddi anlamda alacak' dedi. 

Gölbaşı'nda yapılan oylamada yüzde yüz yapılsın kararı çıkan Konya Yolu'nun Gölbaşı kısmının üstten transit geçmesi projesinin de önümüzdeki ay ihalesinin yapılacağını ve 4 ay içerisinde bitirilmesinin planlandığını anlatan Başkan Gökçek, 'Yolun altını da değerlendirerek, gençlik merkezleri, hanım lokalleri ve aile yaşam merkezi yapacağız' diye konuştu. 

ULUS 'A MODERN MİNİBÜS TERMİNALİ YAPILACAK 
Eskişehir Yolu üzerine Bağlıca Kavşağı ve CHP Genel Merkezi önündeki geçitlerin bitmek üzere olduğunu,Keçiören Bağlum'da yeni bir köprü yapıldığını, Mamak ile Mavi Göl'ü birbirine bağlayacak bir hat yapılacağını, Çetin Emeç Bulvarı üzerinde Öveçler'e ve Kolej Kavşağı'na yeni bir alt geçit yapılacağını da ifade eden Başkan Gökçek, 'Anadolu Bulvarı'nın devamında İvedik istikametinde bir alt geçit yapıyoruz, o da yıl sonunda hizmete girecek. İnşallah Hacı Bayram'daki şoför esnafımızı rahatlatacak otopark alanı geçen hafta kuruldan karar çıktı, önümüzdeki ay ihalesi yapılacak ve onun inşaatına da ya seçimden önce ya da sonra start verilecek. İki katlı otoparkta yolcular bir katta inecek bir katta da biniş yapabilecek. Ayrıca üst katta ise çarşının ve konferans salonunun olduğu modern bir minibüs terminali de inşallah hizmete girecek' dedi. 

Son söz olarak da şoför esnafının başlarının tacı olduğunu, el birliği ile çalışmaların devam edeceğini kaydeden Başkan Gökçek sözlerini, 'Ankara size emanet çünkü sokakta dolaşan sizsiniz, bu ülkenin varlığına sahip çıkacak olan sizsiniz, Allah birliğimizi bozmasın' diyerek tamamladı.

Bu haber toplam 1700 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.