1. HABERLER

  2. GÖL-DER'den CHP'li büyükşehir üyelerine tepki
GÖL-DER'den CHP'li büyükşehir üyelerine tepki

GÖL-DER'den CHP'li büyükşehir üyelerine tepki

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER) Başkanı Gürsel Demirci “Mogan Gölü’nün Kurtarılması amacıyla Belediye ve ilgili kurumlar arasında yapılan anlaşmanın Mogan Gölü için umut verici olduğunu belirterek, CHP’li Büyükşehir Beledi

A+A-

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER)  Başkanı Gürsel Demirci “Mogan Gölü’nün Kurtarılması amacıyla Belediye ve ilgili kurumlar arasında yapılan anlaşmanın Mogan Gölü için umut verici olduğunu belirterek,   CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerini eleştirdi.

Gürsel Demirci açıklamasında kurumlar arasında yapılan sözleşmenin   için “Bilindiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi arasında Gölbaşı’nın incisi Mogan Gölümüzü kurtarmak adına Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü imzalandı. Gölbaşı’nın en önemli değerlerinden olan Mogan’ın kurtarılması adına yıllardır birçok girişimde bulunulmuş ama alınan tedbirler ve yapılan geçici çalışmalar Mogan’ı kötü gidişatına dur demeye yetmemiştir. Bu yıl ilk defa Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü ile ciddi bir adım atılmış ve bu protokol de Gölbaşılıları ve bizleri umutlandırmıştır.

 

Göl-Der Başkanı Gürsel Demirci Mogan Gölü’nün temizlenmesinin tarihi olduğunu ifade ederek, “Mogan Gölü tabanında yer alan, gölü içten kirleten bir kaynak olan çamur tabakasının ortamdan alınması ile göl tabanında yer alan içsel kirletici kaynağın ortadan kalkarak gölün kirlilik düzeyinin en aza inmesi, göldeki sığlaşmanın önlenmesi, gölün su derinliği ve su hacminin artarak göldeki mevcut sucul ekosistemin eski doğal konumuna dönmesi, gölü besleyen derelerin ıslahı ve göl çevresinin bütüncül bir planlama anlayışıyla düzenlenmesi amacı ile imzalanan bu protokol tarihi bir imza niteliğindedir” diyerek Mogan Gölü’nün eskiye dönmesi açısından değerli olduğunu belirtti.

 

 

GÖL-Der olarak umutlu olduklarını belirten Demirci, bu çalışmaya destek olmayanları da şaşkınlıkla karşıladığını ifade ederek, Ankara Büyükşehir CHP meclis üyelerinin de bu konuda ret vermelerini eleştirerek, “ Gölbaşı Belediye Meclisi’nde AK Parti, MHP ve CHP’li üyeler hep birlikte protokole evet derken, Ankara Büyükşehir’in CHP’li temsilcilerinin protokole ret oyu vermesini manidar buluyoruz.Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde birçok defa Mogan’ı kurtarmak adına önerge veren CHP’lilerin şimdi Gölbaşı’nın geleceği için imza atanlara karşı çıkmış olmalarına anlam veremiyoruz” dedi.



Bu tepkimizin CHP’nin Gölbaşı temsilcilerine olmadığının altını çizmek isteriz. Onlar da bizler gibi Gölbaşı’nın geleceğini düşünen isimlerdir. O yüzdendir ki bu tarihi protokole Gölbaşı Belediye Meclisi’nde ‘Evet’ diyerek, onurlu bir tavır sergilemiş ve bu taşın altına ellerini koymuşlardır. Kendilerini bir kez daha takdirle karşıladığımızı ifade eder, teşekkürlerimizi sunarız.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyelerinin bu onurlu tavrı sergileyememiş olmalarından dolayı üzüntü duyduğumuzu belirtmeden geçemeyeceğiz.



Unutmasınlar ki;
Gölbaşı’nın ve Mogan’ın geçmişini bilmeyenlerin
Gölbaşı’nın geleceği ile ilgili kararlara müdahale etmeye hakları yoktur. “dedi

Bu haber toplam 2285 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.