1. HABERLER

  2. Gölbaşı Şenliği kültür ve sanat sokağı ile şenlendi
Gölbaşı Şenliği kültür ve sanat sokağı ile şenlendi

Gölbaşı Şenliği kültür ve sanat sokağı ile şenlendi

11 Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği olumsuz hava koşullarına rağmen renkli görüntülere sahne oluyor.

A+A-

11 Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği  Şenliği olumsuz hava koşullarına rağmen renkli görüntülere sahne oluyor. Kültür ve Sanat Sokağı, şenliğe ayrı bir güzellik katarken, sanatçıların el emeği göz nuru eserleri göz kamaştırıyor. Başkan Fatih Duruay, Sanat Sokağı’nda bulunan standları ziyaret ederken çömlek ve ebru yaptı, cağ kebap kestive yumurta oydu.

YUMURTADAN SANAT ÜRETİYOR

Kültür ve Sanat Sokağı’nın en ilgi çekici ürün Ortopedik engelli Hamit Hayran'ın yumurta üzerine yaptığı işlemeler olurken, Hamit Hayran, yumurta üzerine yaptığı oyma işlemeleriyle de birbirinden harika sanat eserleri üretirken, görenleri de hayrete düşürüyor.

MUHTEŞEM KALİGRAFİ ESERLERİ

Kaligrafi ustası olan Muharrem Büyükkayıkçı’nın birbirinden güzel eserleri ne de Ankaralılar büyük ilgi gösteriyor. Şenlikte kaligrafi örneklerinin yer aldığı muhteşem stant ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

MOGAN BIÇAK YİNE İLGİ ODAĞI

Ankaralı Turhan Usta’nın dünyaca ünlü “Mogan Bıçak”ları da şenlikte vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Birbirinde güzel el emeği, göz nuru bıçaklar, vatandaşlar tarafından ilgiyle inceleniyor.

HAYRETE DÜŞÜYORLAR

Uzun yıllardan beri unutulmaya yüz tutmuş olan çömlekler Kültür ve Sanat Sokağı’nda ilgi odağı olurken, Başkentliler çamurun çömleklerde nasıl hayat bulduklarını izlerken hayrete düşüyorlar.

CÖMERT BAŞKAN

Başkan Duruay, sanat sokağında bulunaN tüm standlarda bulunan ürünlerinden alırken, bu ürünleri basın mensupları ve vatandaşlara hediye etti.

_dsc0734_450x299.jpg

Başkan Duruay, üzerinin çamur olmasına aldırmadan çömlek yaparak hünerlerini gösterdi.

_dsc0742_450x299.jpg

Yumurta kabuğu oyma sanatında henüz acemi olmasına rağmen, başarılı bir performans sergileyen Başkan Duruay, bu performansını basın mensuplarına işte böyle gösterdi. 

_dsc0748_450x299.jpg

Kültür ve Sanat Sokağını ziyaret eden Başkan Duruay, standlarda alışveriş yaptı. Duruay gazetecilerin erkek olanlarına tesbih, bayan olanlarına ise takı hediye etti.

_dsc0756_450x299.jpg

_dsc0767_450x299.jpg

Başkan Duruay, üzerinde sevgi çiçeğinin işli olduğu ebru yapmayı da ihmal etmedi.

_dsc0768_450x299.jpg

Başkan Duruay, bardak üzerine yazı yazma sanatına bir hayli şaşırdı. Bardağa yazılan yazıların tersten yazıldığını gören Duruay şaşırırken, böyle bir sanatı uygulayan ustayı da tebrik etti. 

_dsc0770_450x299.jpg

_dsc0773_450x299.jpg

Başkan Duruay, Gölbaşı Şenliği'ni ziyarete gelen Pakistanlı turistlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Bu haber toplam 3449 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.