1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı sokak hayvanları sorunundan nihayet kurtuluyor
Gölbaşı sokak hayvanları sorunundan nihayet kurtuluyor

Gölbaşı sokak hayvanları sorunundan nihayet kurtuluyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek öncülüğünde başlatılan ve  Türkiye’nin en donanımlı ve modern ‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ Çarşamba günü açılıyor.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek öncülüğünde başlatılan ve  Türkiye’nin en donanımlı ve modern ‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ Çarşamba günü açılıyor.

Gölbaşı Gölbek Mahallesi’nde 50 bin metrekare üzerinde hayata geçecek olan ‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ yaklaşık 2 bin sokak hayvanına ev sahipliği yapacak. Sokak hayvanlarına ev sahipliği yapacak olan merkez, bir barınaktan daha çok sokak hayvanları için bir yaşam alanı olacak.

Sokak hayvanları kapalı bir alana kapatmaktan ziyade, sokak hayvanlarına doğal yaşam alanı oluşturulan merkezde 249 adet padok, karantina alanı, kısırlaştırma merkezi, ameliyathane, rehabilitasyon alanı, yem üretme tesisi, hayvan morgu, temizleme alanı, eğitim parkurları ve doğal yaşam alanları yer alıyor. 5 bin metrekarelik alanda sokak hayvanları serbest dolaşma alanına sahip olacak ve kulübelerinde rahat ve sağlıklı bir ortamda yaşayacaklar.  

İşte Can Dostların Yaşam Alanının Detayları

Bu alanlarda;

-Karantina Bölümü

- Yavrulu Köpekler Bölümü

-Küçük Köpekler Bölümü

-Büyük Köpekler Bölümü

- Eğitim Gören Köpekler Bölümü

-Ameliyat sonrası gözlem bölümü

-Yaklaşık 200 metrekare idari bina içerisinde ameliyathane ve veteriner odaları (hepa filtreli olacak şekilde mikrobik ortam oluşmasını engelleyici şekilde dizayn edilmiş ve imal edilecektir)

-Tesisin ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile 300 metrekare depolama binası içerisinde tesise ait mama deposu, soğuk hava ve temiz su depoları ile arıtma tesisi bulunmaktadır.

-Tesisimizde 1500 metrekare alanda köpek eğitim parkuru ve 3 farklı bölgeden oluşan toplamda 10.000 metrekare doğal yaşam alanı

-Bu alan içerisinde yaklaşık 500 adet korumalı köpek kulübesi

-Tesiste kullanılan arıtma tesisi sayesinde sulamada ve temizlikte kullanılan sular geri dönüşüm yöntemi ile tekrar kazandıracak olup, doğaya dost bir tesis oluşturulması amaçlanmaktadır.

Bu haber toplam 2567 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.