1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı'nda kiralık daireler karaborsaya düştü
Gölbaşı'nda kiralık daireler karaborsaya düştü

Gölbaşı'nda kiralık daireler karaborsaya düştü

Son dönemde yeni inşaatların başlamaması ve pandeminin ardından düğünlerin patlaması kiralık daire fiyatlarını uçurdu.

A+A-

Son dönemde yeni inşaatların başlamaması ve pandeminin ardından düğünlerin patlaması kiralık daire fiyatlarını uçurdu. Tayinlerin ve ertelenen düğünlerin de yapılmaya başlamasıyla vatandaşlar Gölbaşı’nda kiralık ev bulmakta zorlanıyor.

Fahiş fiyatlar ödemeye razı olanlar yine de kiralık daire bulamazken, Gölbaşı’nın merkez mahallelerinde kiralık daireler daireler adeta karaborsaya düşmüş durumda. Gölbaşı’ndaki emlakçılara en çok kiralık daire için talep bulunurken, emlakçılar ise ellerinde kiralık daire olmadığı için vatandaşlara yardımcı olamıyor.

MALİYETLER YÜKSEK YENİ KONUT ÜRETİLEMİYOR

Çimento başta olmak üzere demir ve diğer malzemelerde maliyetler yükseldiği için müteahhitlerin yeni projelere başlamak istememesi de fiyatların artmasında etkili olurken, Türkiye’nin en büyük ilan sayfası olan sahibinden.com da da Gölbaşı’ndaki kiralık daire sayısı 76 olarak görünüyor.

KİRALIK DAİRELER KARABORSAYA DÜŞTÜ

En düşük rakamın bilen 1450 TL olduğu Gölbaşı’nda, 3+1 bir dairenin aylık kirasının 3000 TL’ye kadar çıktığı görülüyor. İsmini vermek istemeyen Göbaşı’ndaki bir emlakçı ise ilçede kiralık dairelerin adeta karaborsaya düştüğünü ifade ederek , sahibinden.com da verilen aylık kira fiyatlarının da gerçeği yansıtmadığını söylerken, 4+1 site içerisinde bir dairenin aylık kirasının 4000 TL’ye kadar çıktığını belirtti.

KONUT STOKU ARTMALI

Hemen hemen her gün onlarca vatandaşın kiralık daire için kendilerini aradığını, ancak kiralık daire olmadığı için bu taleplere yanıt veremediğini söyleyen emlakçı, bu sorunun ortadan kalkması için Gölbaşı’nın konut stokunun şu andaki konut stokuna göre yüzde 25 artması gerektiğinin altını çizdi.

Bu haber toplam 3202 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum