1. HABERLER

  2. Güneş pilli engelsiz hayat
Güneş pilli engelsiz hayat

Güneş pilli engelsiz hayat

Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ankara’nın Bütün Okullarında yürütülen “Engelsiz Fikirler” Projesi Kapsamında Gölbaşı Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu 1. oldu.

A+A-

Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ankara’nın Bütün Okullarında yürütülen “Engelsiz Fikirler” Projesi Kapsamında Gölbaşı Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu 1. oldu. Ankara da Okullar arsında ilk defa düzenlenen ‘Engelsiz Fikirler Proje Yarışması’na Ankara’dan 600 Proje katıldı.
Gölbaşı Sevgi Çiçeği İ.Ö.O hazırladığı Proje ile 1. olurken Ankara genelinde de dereceye girdi. Tekerlekli sandalye ile güneş enerjisini hareket enerjisine çevirip, hareket sağlayarak tekerlekli sandalyeyi hareket ettiren 5. Sınıf Öğrencisi Merda Erdem bu projeyi hazırlarken tekerlekli sandalye kullanan bir okul arkadaşına nasıl yardımcı olabilirim düşüncesi ile hazırlayarak engeli bir yaşamın nasıl engelsiz bir yaşama dönüşeceğini projesi ile göstermiş oldu.
Gölbaşı Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu 5 Sınıf öğrencisi Merda Erdem hazırladığı proje ile Ankara genelinde derece almasından ve Gölbaşı’nda 1 olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde tekerlekli sandalye ile yaşayan arkadaşlarıma, ablalarıma, ağabeylerime bu projeyi onların hayatında kolaylıklar getirmesi için hazırladım” dedi.

Bu haber toplam 901 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.