1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Haşere ile mücadele
Haşere ile mücadele

Haşere ile mücadele

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz dönemi haşere ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz dönemi haşere ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

2011 yılında Başkent’te sıcak 3 vardiya halinde 24 saat aralıksız devam eden çalışmalarda, haşerelerin larva halindeyken etkisiz hale getirilmesi hedeflendi.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin her yıl ortalama 5 bin üreme alanında haşere ile etkin mücadele çalışması sürdürdüğünü kaydetti.

-BAŞKENTİN “SİNEK HARİTASI”…

Coğrafik Pozisyon Sistemi (GPS) yazılımı ile haşerenin türü, bölgenin ısı ve nem miktarı, yükseklik gibi değerlerin bilgisayar ortamında kaydedildiğini bildiren Hatice Akgül, sivrisinek ve karasineğin lokal olarak üreyebildikleri alanların her yıl yeniden oluşturdukları “Sinek Haritası” üzerinde gösterildiğini söyledi.

Akgül güncellenen Sinek Haritası’nın yardımıyla ilaçlama ekiplerinin, Çubuk havzası, Ankara Çayı ve bağlantı kolları, Gölbaşı, Mogan, Eymir, İmrahor vadisi, Yakacık ve Ovacık dereleri alanı, Keçiören Hacıkadın deresi, Mamak Hatip Çayı ve bağlantı kolları ile tüm rekreasyon alanları, parklar, süs havuzlu yeşil alanlar ve refüjlerde düzenli olarak görev başında olduklarını ifade etti.

-SİVRİSİNEK, KARASİNEK VE DİĞER SİNEKLERLE  MÜCADELE…

Akan su ve göletler gibi alanlarda, her türlü su birikintisinde üreyen sivrisineğin yanı sıra, karasinek ve diğer sineklerle mücadele ettiklerini söyleyen Akgül, “Bu bölgelerde belirlediğimiz gözlem noktaları var. Buralarda akşam saatlerinde ışıklı tuzak kuruluyor. Ertesi gün sabah saatlerinde ergin uçan sinekler ve larva üremesine yönelik önce tespit yapıyoruz, sonra mücadele çalışmasını yürütüyoruz” dedi.

Hatice Akgül, 675 mahalle muhtarlığı ile de koordinasyon sağlanarak, düşük hacimli makinelerle çalışan 26 ekip sayesinde bu alanlarda ilaçlama faaliyetlerinin yaz ayları boyunca gece ve gündüz aralıksız olarak yapılacağını  bildirdi.  

-İLAÇLAMA İÇİN 24 SAAT AÇIK TELEFONLAR…

Başkentli vatandaşlardan şikayet gelmesi halinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, rahatsızlık veren tüm kent zararlılarına karşı, hem ev ve apartman bodrumu hem de işyerlerinde düşük bir ücret karşılığında derhal ilaçlama yapıyor.

Yetkililer, haşere konusundaki her türlü sıkıntıda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “384 66 10 - 11 - 12” numaralı İlaçlama telefonlarının 24 saat hizmette olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ilaçlama çalışmalarının insana yönelik hiçbir tehlikesi bulunmadığına vurgu yapan yetkililer, kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış T.C. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlar olduğu açıkladı.

 

Bu haber toplam 2119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.