1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Hatice Duruay kürsüden Başkan Duruay'a seslendi
Hatice Duruay kürsüden Başkan Duruay'a seslendi

Hatice Duruay kürsüden Başkan Duruay'a seslendi

Gölbaşı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda düzenlediği bir programla kutladı.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda düzenlediği bir programla kutladı.

Programa Başkan Duruay eşi Hatice Duruay ile birlikte katılırken, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Elif Özer, belediye meclis üyeleri, bazı bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda 15 Temmuz hain darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda düşen şehitlerimiz unutulmazken, Başkan Duruay ve eşi Hatice Duruay şehit annesi Zeliha Bostan'a bütün kadınlar adına çiçek takdim etti.

Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen program büyük ilgi görürken Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Dursun Ali Erzincanlı ve ses sanatçısı Azerin seslendirdiği şarkılarla büyüledi.

Dursun Ali Erzincanlı'nın 15 Temmuz şehitleri anısına seslendirdiği 30 kurşun adlı şiir programa katılanlara duygulu anlar yaşatırken, Azerin'in söylediği şarkılar kimi zaman hüzünlendirdi kimi zaman da coşturdu.

Programda konuşan Başkan Duruay şu ifadeleri kullandı;

HER GÜN KADINLAR GÜNÜDÜR

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bizim için 365 gün 24 saat Kadınlar günüdür. Biz bunu böyle biliyoruz. Dünya var olduğundan beri topluma yön veren doğumdan ölüme kadar varlığını yüreğimizde hissettiğimiz hayatın temelinin sevgiden ibaret olduğunu bizlere hatırlatan eğiten yetiştiren yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren aileni  ve toplumun temel taşı kadınlarımızdır.

KAHRAMANLIKLAR YAZDINIZ

Adını dünya tarihine cesaretinizle kahramanlıklarla yazdırdınız. Kurtuluş Savaşı'nda cepheye top ve mermi taşıyan Anadolu kadınlarısınız. Sizler kocası cephedeyken henüz 20 yaşında henüz gelin iken kardeşini yeni şehit vermiş, 3 aylık bebeğini eve bırakıp vatanını savunan Nene Hatunlarımızsınız. Sizler ömrü cephelerde savaşan henüz 13 yaşında onbaşı rütbesini alan Nezahat onbaşılarsınız.

Top mermisinin ıslanmaması için ceketini çıkarıp top mermisine saran Şerife bacılarsınız. 15 Temmuz'daki hain kalkışmada milletiniz için gövdesini siper edip Gölbaşı Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit düşen  Zeynep Sağıllar'sınız, Sevda Güngör'lersiniz, Kübra Doğanay'larsınız ve Demet Sezer'siniz.

SİZLER DİMDİK DURDUKÇA

Sizler yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde olmaya layık olan analarımızsınız. Sizler erdem abidelersiniz. Her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır. Sizler dimdik durdukça bu millet ilelebet yaşayacaktır. Kadınlar gününüz kutlu olsun.

Başkan Duruay'ın eşi Hatice Duruay ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

EŞİNE KÜRSÜDEN SESLENDİ

Sadece bize bir gün yetmez. Bize her gün Kadınlar günü. Biz bir yetimin başını okşuyorsak o zaman bize kadınlar günü. Biz bir yardıma muhtaç ailenin yarasına merhem oluyorsak o zaman bize kadınlar günü. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Hak ve batılın savaşı kıyamete kadar sürecek. Allah her zaman haklının yanındadır. Hak her zaman en üstte olacak. Eşime sesleniyorum "Allah onlara hayırlı hizmetlerin altına imza atmayı nasip etsin inşallah.

Program sonunda Başkan Fatih Duruay eşi Hatice Duruay çiçek vererek Kadınlar Günü'nü kutladı. 

Bu haber toplam 2953 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.