1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Hulusi Gürpınar'dan Gölbaşı'nı tarihine ışık tutacak kitap
Hulusi Gürpınar'dan Gölbaşı'nı tarihine ışık tutacak kitap

Hulusi Gürpınar'dan Gölbaşı'nı tarihine ışık tutacak kitap

Gölbaşı’nın sosyal insanlarından eski Esnaf Odası Başkanı Hulusi Gürpınar araştırmalarından derleyerek kaleme aldığı ‘Sevginin Başkenti Gölbaşı’ adlı kitabını yayınladı. 

A+A-

Gölbaşı’nın sosyal insanlarından eski Esnaf Odası Başkanı Hulusi Gürpınar araştırmalarından derleyerek kaleme aldığı ‘Sevginin Başkenti Gölbaşı’ adlı kitabını yayınladı.  Gürpınar kitabında Gölbaşı’nın tarihinden kültür ve sanatına, ilçeye emeği geçenlerden yapılan hizmetlere kadar bir çok bilgiyi anlattı.

Gölbaşı’nın yakın tarihine de ışık tutacak ‘‘Sevginin Başkenti Gölbaşı’ kitap gelecek nesillere de ilçeyle ilgili eşsiz bir kültür mirası da bırakacak.

Kitapta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi ve Gölbaşı’nda karşılanışıyla ilgili de önemli bilgiler de yer alırken Hulusi Gürpınar “ ATATÜRK'ün ANKARA'ya gelişinin 102.yılında Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan ŞİMŞEK'in Gölbaşı'na Ankara'ya Türkiye'ye armağanı,SEVGİ ÇİÇEKLERİ DİYARI. SEVGİNİN BAŞKENTİ GÖLBAŞI Kitabını Gölbaşı Belediye sinden temin edilebilirsiniz. Katkı veren başta Başkan Ramazan ŞİMŞEK ve Murat ILIKAN'a teşekkürlerimle. Tarihe iz düşecek bir kaynak eser başucu kitabı oldu . “ dedi.

‘Sevginin Başkenti Gölbaşı’ adlı kitapta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi ve Gölbaşı’nda kimler tarafından karşılandığı şöyle anlatıldı;

“19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlayan büyük yürüyüşün son durağı olan Ankara öncesi 26 Aralık'ta karlı bir kış akşamı, Beynam'da Muhtar Veli Cavuş'un evinde sıcak çorbanın tüten buharı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve ona inanmış yol arkadaşları na güç verir,umut olur.Yiğit Seymen Ankara insanıyla ilk tanışmasıdır. 27 Aralık günü ise onu Göl hanında Mogan Gölü nün kıyısında ,başlarında Haymana Kaymakam'ı Ali Cemal Bardakcı ile Urunkuş'lu Karabeyoğlu Hacı Şükrü Kara,İkizceli Hacı Mehmet Otuzoglu, İsmail Nutukoğlu,Nalbant Efe Tefik Ersan, Hallaclı lı Mehmet ağa, Karagedik li Mustafa Bey,Velihimmetli,Topaklı,Çayırlı,Bumsuz,Culluk'lu yüz Kahraman ANKARA lı atlı tarafından karşılanır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK çok mutludur,sevgi çiçekleri diyarı, sevgi nin Başken ti Gölbaşı ndan sonra da ver elini Dikmen,Kepekli üzeri Haymana Kaymakam ı Ali Cemal Hardalı ve yüz Kahraman  atlı ile Dikmen, Keklikpınar'ında bu defa heyeti temsiliye ve ATATÜRK'ü burada yine bir Beynam'lı Kahraman ANKARA Müftüsü Rıfat Börekci,Val Vekili Yahya Galip, Ali Fuat Paşa yedi yüz yaya ile uç bin atlı ANKARA'lı Seymen karşılar.

ANKARA'ya ATATÜRK'ten önce onun inancı ve ruhu gelmiştir. Bu ruh ve inanç ANKARA Seymen leri ile bütünleşip 19 MAYIS 1919'da Samsun'dan başlayan yürüyüş kurtuluş savaşı ile TÜRKİYE CUMHURİYETi'nin kurulmasıyla'da güzel Başkent imiz ANKARA'da sonuçlanır. Bu büyük yürüyüşte Gölbaşı ndan, ANKARA'ya oradan yeni bir Vatan a TÜRKİYE CUMHURİYETİ ne Güneş gibi doğan GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ile yol arkadaşları ve TÜRK MİLLETİ'ne102.yılında minnet,sevgi ve saygılarımızla.”

Bu haber toplam 3901 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.