1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. İl Tarım ve Orman Müdürü Korkmaz, Gölbaşı’nda denetimde bulundu
İl Tarım ve Orman Müdürü Korkmaz, Gölbaşı’nda denetimde bulundu

İl Tarım ve Orman Müdürü Korkmaz, Gölbaşı’nda denetimde bulundu

Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, Gölbaşı Kurban Satış ve Kesim Yeri’inde e denetimlerde bulundu.

A+A-

Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, Gölbaşı Belediyesi'nce, kurbanların güvenli ve steril ortamda kesilebilmesi amacıyla Oğulbey Mahallesi'nde hayata geçirilen Gölbaşı Kurban Satış ve Kesim Tesisi'nde incelemeler ve denetimlerde bulundu.

Denetimlerde Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz’a , Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan,MHP İlçe Başkanı Serdar Tekin,Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcıları ve yetkililer eşlik etti.

Gölbaşı Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Tesisi'nde incelemelerde bulunan Korkmaz, besicilere hayırlı kazançlar diledi.

Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, ayrıca incelemeler sırasında alıcı ile besici arasında ki pazarlıkta da arabuluculuk yaptı.

Ardında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, “Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla il genelinde, kurban pazarlarında, Tarım ve Orman Bakanlığı ilçe müdürlüklerimizde görevli veteriner hekimler, ilçe belediye veteriner hekimleri ile beraber  kurban pazarlarında gerekli denetim ve incelemeleri yapıyorlar.  Vatandaşlarımızın, dini vecibelerini huzur içinde yerine getirebilmesi için alacağı hayvanın , sağlıklı,küpeli,aşılı olması son derece önemlidir. Pazar yerlerinde tek tek bütün hayvanlarda bu kontroller yapılıyor” dedi.

Vatandaşlar HAYSAĞ mobil uygulaması ile kurbanlığın tüm bilgilerine erişebileceğini belirten Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Korkmaz, “Tarım ve Orman Bakanlığınca geliştirilen HAYSAT mobil uygulaması ile vatandaşlar alacağı kurbanlığın Küpe numarası ile bu hayvanın nereden geldiği, hangi aşılarının yapıldığı,yaşının kaç olduğu ve kurbanlık vasıflarını taşıyıp,taşımadığı hususunda ki bilgilerie dinebilirler”

Pandemi tedbirleri hakkında da bilgi veren Korkmaz “ Girişlerde gerekli kontroller yapılıyor.Maske, mesafe ve temizlik konusunda gerekli uyarılar yapılıyor. Elle tamasın olmaması içinde pazarlık çubukları geliştirildi. Pazarlıklar onunla yapılıyor” ifadelerini kullandı.

 İl Müdürü Bülent Korkmaz, alınan kurbanların Tarım ve Orman Bakanlığı, il ve ilçe müdürlüklerince belirlenen noktalarda kesilmesi gerektiğini belirterek vatandaşları uyardı.

 

Bu haber toplam 2430 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.