1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. İşte Dr.Şerafettin Tombuloğlu gerçeği!
İşte Dr.Şerafettin Tombuloğlu gerçeği!

İşte Dr.Şerafettin Tombuloğlu gerçeği!

İşte Dr.Şerafettin Tombuloğlu gerçeği!

A+A-

Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nin Gölbaşı Kent Meydanı Projesi için yıkıldığı iddiaları sosyal medyada dillendirilirken işin aslı bambaşka çıktı.

Gölbaşı Kent Meydanı Projesi için yıkıldığı iddia edilen Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nin depreme dayanıksız olduğu ve Bakanlık tarafından tahliye kararı alındığı ortaya çıktı.

Ankara’da 25 okulun depreme dayanıksız olması nedeniyle tahliye kararı alınırken, bu okulların arasında Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi de bulunuyor.

Gölbaşı’nın 1957 yılında kurulan ve bugüne kadar on binlerce mezun veren Gölbaşı’nın ilk lisesi olma özelliğini taşıyan Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nin, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tahliye kararı alındı.  Depreme dayanıksız olan okul boşaltıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde belli bir yılın üzerindeki okul binalarında yaptırılan depreme dayanıklılık testi sonuçlarına göre "Depreme Dayanıklı Değildir" raporu verilen Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi boşaltıldı.

Yetkililer konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nin tahliyesine başlanıldı. Boşaltılan okulun öğrencileri diğer okul binalarında eğitim öğrenime devam edecek.

 

Bu haber toplam 10572 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum