1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İzmir'den kara haber geldi
İzmir'den kara haber geldi

İzmir'den kara haber geldi

İzmir'deki kazada enkaza ve şehit 2 pilotun cesedine ulaşıldı.

A+A-

İzmir'deki Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan bugün öğle saatlerinde eğitim uçuşu için havalanan T-37 tipi askeri eğitim uçağı, Güzelbahçe İlçesi'nde denize düştü. Pilotlar uçağı son anda evlerin üzerinden denize döndürerek muhtemel bir faciayı önledi.

VALİ ACI HABERİ VERDİ

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra Güzelbahçe ilçesi açıklarında denize düşen eğitim uçağında bulunan Yüzbaşı Hasan Öztürk ile Teğmen Erol Er'in enkaz içerisindeki cesetlerine ulaşıldığını bildirildi.

İzmir'de askeri bir eğitim uçağı denize düştü. Uçağın düşmeden önce sahildeki binalara çarpmamak için yön değiştirdiği ortaya çıktı. Güzelbahçe yakınlarında denize düşen uçakta bulunan 2 pilot şehit oldu.

Olay yerinden kareler için tıklayın

DALGIÇLAR ARAMA BAŞLATTI

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan havalanan T-37 tipi eğitim uçağı, Güzelbahçe ilçesinin Altınoluk mevkisi açıklarında saat 12.10 sıralarında denize düştü. Kaza yapan uçağa ulaşılması için Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ile İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü'nden görevli dalgıçlar arama başlattı.

Uçağın denize düştüğü Mithatpaşa Caddesi'ne giderek incelemelerde bulunan Vali Cahit Kıraç Ege Ordu Komutanlığı, Sahil Güvenlik ve arama kurtarma ekipleri yetkililerinden bilgi aldı. Ardından da basına mensuplarına bir açıklama yaptı.

CESETLERE ULAŞILDI

Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan kalkan bir uçağın, saat 12.00 civarında denize düştüğünü belirten Vali Kıraç, denize düşen eğitim uçağında bulunan Yüzbaşı Hasan Öztürk ile Teğmen Erol Er'in enkaz içerisindeki cesetlerine ulaşıldığını bildirildi.

FACİAYI ÖNLEDİLER

Görgü şahitlerinden Melih Başer isimli vatandaş ise şunları anlattı: "Uçak, düşmeden önce sahildeki binalara çarpma tehlikesi atlattı. Son anda yön değiştirerek denize çakıldı. Düştükten sonra çok büyük bir patlama oldu."

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra Güzelbahçe ilçesi açıklarında denize düşen eğitim uçağının enkazına ait parçalarını görülebildiğini, ancak henüz ana parçaya ulaşılamadığını bildirdi.

Vali Kıraç, düşen eğitim uçağının arama çalışmalarının yapıldığı Güzelbahçe'ye gelerek, incelemelerde bulundu. Çalışmaları hakkında Tümgeneral Hasan Küçükakyüz'den bilgi alan Kıraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük üzüntü içerisinde olduklarını ifade etti.

Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan havalanan bir eğitim uçağının Güzelbahçe açıklarında denize düşerek kaybolduğunu ifade eden Kıraç, bölgede Sahil Güvenlik, deniz polisi ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü dalgıç ekiplerinin katılımıyla başlatılan aramaların sürdüğünü bildirdi.

Kıraç, uçakta öğretmen yüzbaşı ve öğrenci teğmenin bulunduğunu belirterek, ''Aramalarda enkaz parçaları görülüyor ama ana parçaya ulaşılamadı. Üzüntümüz büyük, kayıp olursa daha da artacak. Uçakta bir yüzbaşı bir de teğmen vardı. Enkaza en kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyoruz'' dedi.

GÖRGÜ TANIKLARINDAN OLAY ANI

AA muhabirinin görüştüğü bazı görgü tanıkları da alçalan uçağın bir anda evlerin üzerine düşeceğini sandıklarını belirterek, ''Uçak oldukça alçalmıştı. Bir kere kendi etrafında döndü, dengesini kaybetmişti. Pilot herhalde son çabayla uçağın yönünü denize çevirdi. Uçak adeta denize çakıldı'' dedi.

Bu haber toplam 1378 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.