1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Mogan Gölü Temizleniyor
Mogan Gölü Temizleniyor

Mogan Gölü Temizleniyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Mogan Gölü'nde Dip Çamuru Temizleme Projesi ile ilgili incelemelerde bulundu.

A+A-

Mogan Gölü’nde Dip Çamuru Temizleme Projesi ile ciddi oranda başarı elde ettiklerini belirten Karaismailoğlu "Bu güzel çevre projesiyle Mogan Gölü'nün tabanında 3,3 milyon metreküplük sulu çamur taraması yapıyoruz. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Mogan Gölü'nün Dip Çamuru Temizleme Projesi 2. Etap çalışmalarında önemli bir bölümünü geride bıraktık. Çabalarımız sayesinde çamur taramasında yüzde 91'lik ilerleme kaydettik. Aynı şekilde toplanan çamurların sudan arındırılması da yüzde 88 oranında gerçekleşti” açıklamasında bulundu.

“3 milyon 12 bin metreküpün üzerinde çamur taradık”

9 Ekim 2020'de başladıkları, 2. Etap çalışmalarında bugüne kadar 3 milyon 12 bin metreküpün üzerinde çamur taradıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, aynı zamanda atıkların geri dönüşümünü de sağladıklarını söyledi. Karaismailoğlu “Gölden alınan sulu çamuru filtrelerle süzerek, temiz suyu tekrar göle bırakıyoruz. Böylece 580 bin metreküplük sudan arındırılmış atığı da dönüşüm sahasına seriyoruz. Çalışmalarımızı, 9 Haziran 2022'de tamamlayarak Başkentlilerimize çok daha temiz, kokusuz ve canlı bir Mogan Gölü bırakacağız" dedi.

Mogan Gölü üzerinde başlatılan ilk projenin 2017-2019 yıllarında gerçekleştirildiğini hatırlatan Karaismailoğlu, ilk etap temizleme projesi sonucunda 3 milyon metreküplük sulu çamuru tarayıp süzdüklerini, bu şekilde oluşan 125 bin metreküplük bitki kökü ve yosunu da yine aynı şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Bakan Karaismailoğlu, Mogan Gölü'ndeki ikinci temizleme projesi tamamlandığında, 6 milyon metreküplük çamuru taramış olacaklarının altını çizdi.

“Gölbaşı hem doğal bir güzellik hem stratejik bir ilçe”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek yaptığı açıklamada, Gölbaşı’nın sosyal ve kültürel değerlerinin hak ettiği yere gelebilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altını çizdi. Başkan Şimşek” Mogan ve Eymir Gölü, Tulumtaş Mağarası gibi turizm bölgelerini barındırması, sanayi ve tarım bölgesi olması, 25 bin öğrenci bulundurması olması sebebiyle Gölbaşı hem doğal bir güzellik hem de stratejik bir ilçe. Mogan Gölü de bizler için çok değerli. Gölbaşılıların ve Başkentlilerin temiz bir göle sahip olması için durmadan çalışıyoruz” açıklamasında bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte yürütülen Mogan Gölü'nde Dip Çamuru Temizleme Projesi ile hedeflerine çok yaklaştıklarını belirten Başkan Şimşek ”Gölbaşı Belediyesi olarak, bu proje boyunca bakanlığımıza elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Buradan, Mogan Gölü’nün temizlenme çalışmasında emeği geçen Bakanlık çalışanlarımıza ve destek veren tüm ekiplere huzurlarınızda katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Yardımcısı Selim Dursun, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AK Parti Milletvekilleri Hacı Turan, Nevzat Ceylan, Zeynep Yıldız,Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, AK Parti İl başkanı Hakan Han Özcan ve Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan da inceleme çalışmalarına eşlik etti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, alan incelemelerinden sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu makamında ağırladı. Başkan Şimşek, Bakan Karaismailoğlu’na hediye takdim etti.  

Bu haber toplam 2568 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.