1. HABERLER

  2. Mustafa Özcan'ı bir de böyle görün....
Mustafa Özcan'ı bir de böyle görün....

Mustafa Özcan'ı bir de böyle görün....

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinden oluşan 40 kişilik grup, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti. Gökçek, ziyarette öğrencilerin isteğini kırmayarak se

A+A-

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinden oluşan 40 kişilik grup, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti. Gökçek, ziyarette öğrencilerin isteğini kırmayarak selfie çekti. Toplantıda Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan da bulunurken, sert mizacıyla bilinen ancak hiç de öyle olmayan Mustafa Özcan öğrencilerle gülümseyerek selfie çektirdi.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Gökçek, öğrencilerle tek tek tokalaşarak, “Başkentimize hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz” sözleriyle karşıladı.

Başkan Gökçek, kısa bir konuşma yaptıktan sonra konuk öğrencilerin siyasetten, yerel yönetimlere ve özellikle kendi siyasi kariyerindeki başarısına ilişkin merak ettikleri birçok soruyu cevapladı.

Bir öğrencinin, ‘Siyasetteki başarınızı neye borçlusunuz?’ yönündeki sorusuna cevap veren Başkan Gökçek, belediyecilik ve siyasetin temelinde, “inancın ve bunun karşılığında alınan dua” olduğunu belirterek, “Yapılan işlerin karşılığında alınan ‘dua’ çok önemlidir. Kapıları açan duadır. Her şeyin başı da duadır. Bu duaları alırken, fakiri, fukarayı, mazlumu koruyacaksınız. Bunları yaparken de güzel projeler yapacaksınız. Halkın duasını alacaksınız. Tekrar tekrar seçilmemizin nedeni budur” diye konuştu.

“SİYASETİ DERSLE DEĞİL, YAŞAYARAK ÖĞRENECEKSİNİZ”

Siyasetle ilgilenmek isteyen gençlere neler tavsiye edersiniz şeklindeki bir soruyu ise Başkan Gökçek, siyasetin okulla dersle kolay kolay öğrenilmeyeceğini ifade ederek, kendi siyasi yaşamından örnek verdi ve öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Siyaseti yaşayacaksınız. Yaşadıktan sonra öğreneceksiniz. Siyasete atılmak istiyorsanız, genç yaştan itibaren siyasetle ilgilenmeye başlayacak ve kendinizi iyi yetiştireceksiniz. Ben lise ve üniversite yıllarım dahil olmak üzere her zaman siyasetin içinde oldum. Sizler de gelecekte siyasetle ilgilenecekseniz. Şimdiden siyasete başlayacaksınız. ”

Siyasetin günümüz koşullarına göre de yapılması gerektiğine de değinen Başkan Gökçek, özellikle twitter gibi sosyal paylaşım ağlarının da siyaset yapmak ve kendini ifade etmek için önemli bir güç olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına ilişkin soruları da yanıtlayan Başkan Gökçek, öğrencilerin isteklerini de kırmayarak konuk öğrencilerle selfie çektirdi.

3489.jpg

Bu haber toplam 2258 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.