1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. NESNE TEMELLİ ÖĞRENME İLE BAYRAM SEVİNCİNİ KATLADILAR
NESNE TEMELLİ ÖĞRENME İLE BAYRAM SEVİNCİNİ KATLADILAR

NESNE TEMELLİ ÖĞRENME İLE BAYRAM SEVİNCİNİ KATLADILAR

Ankara Gölbaşı’nda öğrenciler, erken çocukluk döneminde nesne temelli öğrenmenin uygulanabilirliğini göstermek amacıyla hayata geçirilen “Öğretmenimin Çantası” eTwinning Projesi kapsamında hazırladıkları geleneksel bayram mendilleri ile Ramazan Bayramı se

A+A-

Ankara, Antalya, Konya ve Niğde’de görev yapan 9 öğretmenin katılımıyla “Öğretmenimin Çantası” eTwinning Projesi gerçekleştirildi.  Gölbaşı Atatürk İlkokulu öğretmenleri Hayriye Karaman ve Sevim Şimşek’in de yer aldığı proje kapsamında, 6 farklı gerçek nesne kullanılarak etkinlikler gerçekleştirildi.  Projede kullanılan nesnelerden biri olan mendilin geleneksel değerlerle buluşmasıyla elde edilen bayram mendilleri, minik öğrenciler tarafından batik boyama sanatı ile tasarlandı. Öğrencilerin mendil tasarlarken ve bayram mendillerini açarken yaşadıkları mutluluk görülmeye değerdi.

Proje hakkında bilgi veren Hayriye Karaman, Türkiye’de son zamanlarda uygulanmaya başlanan nesne temelli öğrenme yaklaşımını esas alan eTwinning projesinde çocuğun gelişiminde endüstriyel materyallerin kullanımını azaltıp, gerçek nesnelerle günlük yaşamı düzenleme, temel becerileri edinme ve doğal materyallerle hayatı yorumlama amacı güdüldüğünü ifade etti.  Proje boyunca farklı üniversitelerin akademisyenlerinden ve uzmanlardan öğretmen ve veli eğitimleri alındığını belirten Karaman “Öğrencilerle de Scamper tekniği kullanılarak özgür düşünme becerileri geliştirilmiştir. Böylece çok yönlü yapılan çalışmalar sayesinde projemiz daha sağlam adımlarla amacına uygun ilerlemiştir” dedi. Proje paydaşlarından Sevim Şimşek ise, gelenekleri yaşatarak, geçmişle gelecek arasında köprü olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. 

Şimşek, batik boyama sanatını icra ederek bayram mendillerini tasarlayan minik öğrencilerin, böylelikle bayram hediyelerini de hazırladıklarını ifade etti. Ayrıca, nesne temelli öğrenme hakkında proje danışmanlığını yapan Özlem Öznur Gökbulut tarafından okul öğretmenlerine bilgilendirme yapıldı. Yapılan bilgilendirme toplantıları neticesinde zümre öğretmenlerinden N. Sümeyye Göktaş ve öğrencileri de bu heyecana etnik ahşap baskı kalıplarıyla hazırladıkları mendillerle ortak oldu.  Projede görev alan öğretmenler, maddi ve manevi her türlü desteklerinden ötürü Okul Müdürü Öznur Özkantar’a teşekkür ettiler.

9f50f602-66a2-4c22-ba5a-46923f5583e1.jpg24d1df6c-1415-4756-857e-3ca2baa9a457.jpgd98a8e69-aab4-42be-99f9-11860054affe.jpg

Bu haber toplam 2010 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.