1. HABERLER

  2. Öğrencilerin karne heyecanı
Öğrencilerin karne heyecanı

Öğrencilerin karne heyecanı

Gölbaşı'nda 28 bin 126 öğrenci karnelerini alarak, yaz tatiline girdi

A+A-

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan yaklaşık 16 milyon öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi. Öğrenciler, 180 iş günü ve yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu 3 ay sürecek yaz tatilinde dinlenerek atacak. Öğrencilerin yanı sıra yaklaşık 600 binin üzerinde öğretmen de öğrencilerine karne verme heyecanı yaşadı.

foto-galeri-ikon.20110618113358.jpg

20 Eylül 2010'da başlayan 2010-2011 eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrenciler 28 Ocak-14 Şubat 2011 tarihleri arasında yarıyıl tatili yapmıştı.

28 BİN 126 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Gölbaşı'nda da 28 bin 126 öğrenci karnelerini alarak, yaz tatiline girdi. Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı,  Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende öğrencilere karnelerini dağıttı.
Kaymakam Zengin, törende yaptığı konuşmada, çok başarılı, verimli bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini belirterek, öğrencilerin bu başarısının eğitim hayatları boyunca devam etmesini diledi.
Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı da, ilçe de 28 bin 126 öğrencinin karne aldığını belirterek, okul öncesinde 1870, ilköğretimde 17 bin 939, liselerde ise 8 bin 317 öğrencinin karne aldığını bildirdi.
Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, törende başarılı öğrencilere çeşitli kitaplardan oluşan hediyeler de verdi.

VELİLERE KARNE UYARISI

Öğrenciler karne heyecanı yaşarken, velilere de kırık notlara karşı anlayışlı olma uyarısı geldi. Uzmanlar, velilerin karneleri bir başarı ölçüsü olarak görmemesi ve karnelerdeki notlardan dolayı çocuklara baskı yapılmaması gerektiğine dikkat çekti. Velileri çocuklarını başka öğrencilerle ve özellikle kardeşleri ile kıyaslamamaları yönünde uyaran uzmanlar, anne ve babalardan tatil süresince çocuklarını sosyal ve kültürel etkinliklere katılmasını sağlamalarını istedi.

TATİL SINAVLA GEÇECEK

Öte yandan ilköğretim ve ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin bazılarının bu yaz tatili de her yıl olduğu gibi sınava girme, sınav sonuçlarını öğrenme, tercih yapma ve kayıt yaptırma heyecanı ile geçecek.

Bazı lise son sınıf öğrencileri, 2010-2011 eğitim-öğretim yılının sona ereceği günün hemen ertesindeki gün ve Pazar günü ile bir sonraki hafta sonu, Lisans Yerleştirme Sınavları'na girecek.

İlköğretim öğrencilerinden 7. sınıfların 5 Haziran'da, 8. sınıfların ise 4 Haziran'da girdiği Seviye Belirleme Sınavları'nın (SBS) sonuçları Temmuz ve Ağustos aylarında açıklanacak. İlköğretim 8. sınıfların SBS sonuçları 7 Temmuz'da, ilköğretim 7. sınıfların sınav sonuçları da 5 Ağustos'ta duyurulacak.

 

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.