1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Para harcamayın açıklamasından Erdoğan haberdar
Para harcamayın açıklamasından Erdoğan haberdar

Para harcamayın açıklamasından Erdoğan haberdar

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, dolardaki yükselişle ilgili ilginç bir analizde bulundu..

A+A-

Ilıcak'a göre yüksek seyreden cari açığı dengelemek için hükümet bilinçli olarak doları yükseltiyor. Böylelikle ihracat gelirleri de artacak ve cari açık azalmaya başlayacak..

İşte Ilıcak'ın 'Dolar yükseliyor' başlıklı o yazısı:

Dolar 1.73 ile son iki yılın zirvesini yaşadı. Ekonominin dışında bir insan olmama rağmen, böyle bir gelişmeyi bekliyordum. Önce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli çıktı "Para harcamayın" dedi. Ardından Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı "Dolarla borçlanmayın" tavsiyesinde bulundu. Zaten cari açık yüksek; faizler düşük. Bir de bu konuşmalar olunca, "Dolar mutlaka tırmanır" beklentisine girdim.

BAŞBAKAN'IN BİLGİSİ DAHİLİNDE AÇIKLAMALAR..

Hatta Başbakanın bilgisi dahilinde bu konuşmaların yapıldığını bile düşünmeye başladım. Senelerdir, dış ticaret açığına dikkat çekiliyor. Amaç, ihracatı kârlı hale getirmek, açığı azaltmak, yerli sanayiyi canlandırmak. "Düşük kur, yüksek faiz" dönemi belli ki artık geride kalıyor. Türkiye, sıcak para ile tasarruf açığını telâfi etti; süratle kalkındı; biraz da imkânlarımızın üzerinde yaşamaya alıştık. Şimdi anlaşılıyor ki, yeni dengeler kuruluyor. Doların yükseltilmesi, kontrollü ve bilinçli bir tercih.

Bu haber toplam 1304 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.