1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şehit eşi: Seni vatana helal etmiyorum
Şehit eşi: Seni vatana helal etmiyorum

Şehit eşi: Seni vatana helal etmiyorum

Van'da şehit düşen astsubayın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu..

A+A-

Önceki gün Van'ın Saray İlçesi'ne bağlı Keçikayası ile Örenburç köyleri arasında devriye görevi yaparken PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen ve bir ay sonra da tayininin çıktığı Adapazarı'na gideceği öğrenilen Astsubay Başçavuş Erkan Durukan'ın cenazesi, dün akşam saatlerinde askeri uçakla İzmir'e gönderildi.

2 çocuk babası şehit Erkan Durukan'ın cenazesi bugün sabah saatlerinde Hatay Askeri Hastane Morgu'ndan alınıp Karşıyaka İlçesi'nde oturan kayınpederi Turgut Düz'ün evinin önünden son kez geçirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Askeri cenaze aracına konulan Türk bayrağına sarılı tabutun, evin önüne getirildiği sırada gözyaşları sel oldu. Oğulları Doğukan ve Korcan'la tabuta sarılan anaokulu öğretmeni şehit eşi Emine Durukan, ayakta durmakta güçlük çekti. Emine Durukan ve iki oğlu tabuta sarıldı, öptü, kokladı.

'SENİ VATANA HELAL ETMİYORUM'

Güçlükle teselli edilen Emine Durukan, "Seni vatana helal etmiyorum. Allah'a emanet ediyorum. Güle güle git. Ciğerim, aşkım benim. Nasıl öldürdüler seni?" dedi.

Daha sonra askeri törenin yapılacağı camiye ambulansla götürülmesi teklif edilen Emine Durukan, bu teklifi kabul etmedi, kendi arabasıyla gideceğini söyledi.

Dua okunmasının ardından cenazenin bulunduğu askeri araç hareket ederken çevrede oturanlar balkonlardan 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehidin cenazesi, daha sonra askeri törenin yapılacağı Bostanlı Beşikçioğlu Camii'ne getirildi. Şehidin eşi ve yakınları burada da tabuta sarılıp ağlarken, törende bulunanlar gözyaşlarını tutamadı.

Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bu haber toplam 1963 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.